Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Soluţia lui Tăriceanu pentru eliminarea problemelor de la alegerile din diaspora

Soluţia lui Tăriceanu pentru eliminarea problemelor de la alegerile din diaspora

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE, propune ca românii din diaspora să poată vota prelungit anticipat, măsură care poate fi luată, în opinia sa, de către o comisie de cod electoral care trebuie să modifice actualele prevederi.

Rl online 0 comentarii

"Având în vedere toate disfuncţionalităţile care au apărut pe 26 mai, chiar de ieri am depus, în atenţia Biroului permanent al Senatului şi a Biroului premanent al Camerei, o notă prin care solicit ca la şedinţa Birourilor permanente reunite să se ia în considerare posibilitatea constituirii unei comisii de cod electoral, care trebuie să modifice actualele prevederi, astfel încât să eliminăm aceste disfuncţionalităţi. Soluţia pe care o voi propune este aceea a votului prelungit anticipat", a declarat, miercuri, Tăriceanu.

El a explicat că această măsură se referă la posibilitatea ca românii din străinătate să voteze timp de o săptămână.

"Adică, la secţia de vot din străinătate, românii să poată veni să voteze cu o săptămână înainte. Secţiile de vot să fie deschise cu o săptămână înainte, să fie deschise permanent pe durata săptămânii, în funcţie de disponibilitatea de timp, să vină să voteze fără să aibă presiunea aceasta a aglomerării din ziua votului. Fiecare care doreşte să îşi exercite votul să o poată face. Votul prin corespondenţă sau votul electronic presupun o serie de etape birocratice prealabile complicate, care nu duc la rezultat. De exemplu, votul prin corespondenţă a fost utilizat la votul trecut de numai 2.100 de persoane, conform statisticilor Ministerului de Externe. Deci, soluţia nu este una viabilă", a conchis Tăriceanu.

Comentarii

loading...