11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiSorin Mîndruţescu, unul dintre cei mai admiraţi CEO din România

Sorin Mîndruţescu, unul dintre cei mai admiraţi CEO din România

Mass-media din România a fost din nou zguduită de un scandal de presupuse fapte de corupție, când în cursul zilei de 7 august s-a aflat că procurorii DNA au descins la compania Oracle România și acasă la directorul companiei Oracle, Sorin Mîndruțescu, pentru a face percheziții.

„Ancheta DNA vizează fapte de corupție din mediul privat, care privesc contracte dintre Oracle și o altă companie, pentru care s-ar fi cerut mită“, conform informațiilor transmise de biroul de comunicare DNA.

 

Despre Sorin Mîndruțescu

Managerul în vârstă de 50 de ani conduce din februarie 2008 filiala locală a Oracle. A preluat-o cu 1.700 de salariați și acum are în jur de 4.000, Oracle fiind unul dintre cei mai mari angajatori din IT și unul dintre cei mai mari producători de software la nivel mondial.

Cariera lui Sorin Mîndruțescu la Oracle a început în 2001, când a deținut funcția de director de vânzări pentru servicii financiare.

Înainte de a lucra pentru Oracle România, între anii 1994 și 2001, îl găsim în funcții de management în instituții financiare precum Bancorex, Bank Austria Creditanstalt și Banca Turco-Română.

De numele lui Sorin Mîndruțescu se leagă președinția Camerei de Comerț Americane, diferite proiecte umanitare „Casa Speranței“, iar la un moment dat în presă au apărut informații și că ar putea fi numit premier, de către Traian Băsescu, ca variantă la Emil Boc. Sorin Mîndruțescu a negat, afirmând că a fost o „speculație“.

Acesta a făcut parte din Consiliul de Administrație al CFR în 2013, în timpul guvernării lui Victor Ponta, precum și din Consiliul Fondului Proprietatea.

Însă pe 19 iulie 2019, după nouă ani ca președinte al Consiliului de Administrație al Fondului Proprietatea, compania a anunțat că acesta nu va mai candida pentru o nouă poziție, respectând standardele riguroase de guvernanță corporativă ale London Stock Exchange, (unde FP este listat pe piața secundară din 2015), care prevăd că un membru al consiliului unei societăți listate la bursă nu poate fi considerat independent dacă a ocupat această funcție mai mult de nouă ani.

„Îi suntem foarte recunoscători lui Sorin pentru contribuția sa la activitatea Fondului și pentru faptul că a colaborat neobosit cu restul Board-ului și cu echipa executivă pentru promovarea guvernanței corporative în companiile din portofoliul nostru. Faptul că Sorin susține la nivelul Fondului implementarea Codului Guvernanței Corporative din Marea Britanie reprezintă un exemplu pentru toate Board-urile din companiile listate și nelistate, pe care ne dorim să le vedem implementând standarde similare“, a declarat Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investments Limited și manager de portofoliu al FP.

 

Într-un interviu acordat Wall-Street.ro, în 2011, descoperim înclinațiile lui politice, dar și stilul de viață

Mîndruțescu are afinități de centru-stânga, fiind admirator al lui Tony Blair, fostul premier al Marii Britanii din Labour Party (Partidul Muncitoresc), pe care Margaret Thatcher l-a apreciat ca având o abordare centristă, sau al dezvoltatorului și promotorului Grupului Virgin (sport, entertainment etc.) și Virgin Media, Sir Richard Branson, un anti-Brexiter, care deține 3% din Liberty Global, și al magnatului american John Malone, apropiat de fostul ambasador american la București, Mark Gitenstein.

Printre acțiunile umanitare susținute de acesta se numără Fundația Hospice, ce oferă îngrijire paliativă pacienților care nu mai răspund la tratamentul medical, și activitățile organizației Asociația Ovidiu Rom, care militează pentru integrarea copiilor săraci între 3 și 6 ani în sistemul de învățământ.

Prieten cu Steven van Groningen, președintele Raiffeisen Bank România, Mîndruțescu este fost jurnalist pentru cronica de film la Radio Total, coleg cu Jeana Gheorghiu, Cornel Nistorescu, preferă rock-ul și a văzut aproape toate concertele importante care au avut loc în România.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă