Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sorin Ovidiu Vântu, trimis în judecată pentru cumpărare de influenţă de 1.000.000 de euro

Sorin Ovidiu Vântu, trimis în judecată pentru cumpărare de influenţă de 1.000.000 de euro

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de cumpărare de influenţă, după ce i-ar fi dat fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu 1.000.000 de euro.

Rl online 0 comentarii

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Ovidiu Vîntu, aflat în prezent în închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

"În perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Vântu Sorin Ovidiu i-a promis şi remis lui Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, suma de 1.000.000 de euro şi sprijin electoral constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul promisiunii că va face demersuri pe lângă un înalt demnitar, astfel încât o anumită persoană să fie numită pe postul de guvernator al Deltei Dunării", arată procurorii în rechizitoriul întocmit.

Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Olteanu Bogdan, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Bucureşti.

Pe 18 octombrie 2016, Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Procurorii arată că prezentul dosar a fost disjuns pe motiv că, iniţial, Sorin Ovidiu Vîntu a solicitat încheierea unui acord ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei, însă ulterior, acesta a revenit asupra deciziei.

Comentarii

loading...