13.1 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăȘtirile zileiSorina Pintea va coordona personal ancheta privind crimele de la Săpoca

Sorina Pintea va coordona personal ancheta privind crimele de la Săpoca

“În urma informării în permanenţă a premierului, la dispoziţia acesteia, am pornit de urgenţă la spitalul Săpoca din Buzău, pentru a coordona personal ancheta internă privind întâmplările din noaptea trecută şi pentru a asigura tot suportul necesar organelor de urmărire penală. Este un caz tragic care impune rigoare în analiză şi măsuri urgente. Am spus de fiecare dată că siguranţa şi sănătatea pacienţilor sunt menirea întregului sistem medical, iar orice eroare de procedură trebuie corectată prompt pentru a preveni astfel de drame. Suntem alături de familiile îndurerate şi le transmitem toată compasiunea noastră, precum şi asigurarea faptului că toţi cei ce se vor dovedi vinovaţi vor plăti”, a scris ministrul, într-o postare pe Facebook, potrivit Agerpres. 

Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, a omorât, în noaptea de sâmbătă spre duminică, patru pacienţi şi a rănit alţi nouă cu un stativ de perfuzie.

Potrivit unor surse judiciare, carnagiul a avut loc în saloanele 208 şi 209 ale Spitalului din Săpoca unde se aflau mai multe persoane sedate sau imobilizate la pat.

Agresorul are 38 de ani şi este din comuna Săgeata, judeţul Buzău, fiind fără ocupaţie. El a fost internat voluntar cu sevraj etilic în cursul zilei de joi. După producerea atacului, a încercat să fugă şi a fost imobilizat de un poliţist, aflat în unitatea medicală pentru internarea unui alt pacient.

Sorina Pintea a decis trimiterea de urgenţă a Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii pentru a verifica situaţia de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca.

Cele mai citite

“Piedone nu este primul în București, sondajele sunt manipulate”, estimează rectorul SNSPA

Candidatul Cristian Popescu Piedone nu este, în mod real, principalul favorit în intențiile de vot pentru Primăria Capitalei, estimează rectorul SNSPA, Remus Pricopie. Rectorul SNSPA...

BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate

Potrivit angajamentului asumat pentru o dezvoltare sustenabilă a afacerii sale, BAT continuă programul „Fii furnizor” demarat în 2021, cu intenția de a-și dezvolta portofoliul...

Șefa Senatului Poloniei se întâlnește cu Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu

Șefa Senatului Poloniei, Małgorzata Kidawa-Błońska, se află, în ziua de 18 martie 2024, la București, unde se întâlnește cu o serie de oficiali români....
Ultima oră
Pe aceeași temă