Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Spotul Administraţiei Prezidenţiale privind referendumul poate fi difuzat în emisiunile electorale

Spotul Administraţiei Prezidenţiale privind referendumul poate fi difuzat în emisiunile electorale

Consiliul Naţional al Audiovizualului a transmis marţi că spotul Administraţiei Prezidenţiale privind referendumul poate fi difuzat în emisiunile electorale şi că cel realizat de Autoritatea Electorală Permanentă este recomandat radiodifuzorilor ca fiind de interes public.

Rl online 0 comentarii

Într-o scrisoare semnată de Nicolaie Bălaşa-Sorescu, vicepreşedinte CNA, se arată: „Având în vedere discuţiile apărute în spaţiul public referitoare la campania din audiovizual pentru referendumul naţional din 26 mai 2019, precum şi dezbaterile din cadrul şedinţei publice a CNA de marţi, la care au participat reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale şi ai Partidului Naţional Liberal (...) Consiliul Naţional al Audiovizualului îşi reafirmă poziţia adoptată în şedinţa publică din 16.05.2019 şi comunicată radiodifuzorilor cu privire la campania pentru referendum, potrivit căreia aceasta se poate desfăşura pe posturile de radio şi de televiziune cu respectarea prevederilor legislaţiei în domeniu, respectiv în condiţiile stabilite de Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare, cu respectarea dispoziţiilor Legii audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale Deciziei CNA nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, cu modificările şi completările ulterioare”.

CNA a precizat că „nu este limitată posibilitatea de a include în tematica emisiunilor electorale subiectul referendumului”.

„În privinţa spotului de informare a alegătorilor privind referendumul realizat de Autoritatea Electorală Permanentă, acesta este recomandat de CNA radiodifuzorilor ca fiind de interes public. Referitor la spotul Administraţiei Prezidenţiale privind referendumul, acesta poate fi difuzat în emisiunile electorale, conform legii”, se mai arată în scrisoare.

 

Comentarii

loading...