23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiSRI spune că n-a primit nicio sesizare din partea lui Dragnea privind...

SRI spune că n-a primit nicio sesizare din partea lui Dragnea privind tentativa de asasinat

Serviciul Român de Informaţii (SRI) nu a primit nicio sesizare oficială din partea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, în legătură cu o presupusă ameninţare la integritatea sa fizică, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ovidiu Marincea.

Acesta a precizat că SRI nu are atribuţii legale privind paza şi protecţia demnitarilor români.

Întrebat dacă totuşi Serviciul a descoperit un astfel de pericol şi a informat instituţiile abilitate, Marincea a afirmat că SRI nu are atribuţii în acest domeniu. “Dar dacă aflăm informaţii care intră în atribuţiile altei instituţii suntem obligaţi să le punem de îndată la dispoziţia lor. Nu este cazul aici”, a adăugat oficialul SRI.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că, anul trecut, asupra sa a avut loc o tentativă de asasinare.

Întrebat la Antena 3 dacă se doreşte ca el să fie omorât, dacă este ameninţat cu moartea şi dacă are informaţii că s-ar pune la cale asasinarea sa, Dragnea a declarat: “Am avut anul trecut o tentativă, în aprilie. (…) Au venit patru străini în România, au fost cazaţi la Athenee Palace, din ceea ce mi s-a spus, şi au stat trei săptămâni aici. Mă rog, am scăpat, dar asta nu înseamnă că mi-am luat pază sau o să-mi iau pază”.

Totodată, chestionat dacă persoanele respective au ajuns în preajma sa, Dragnea a răspuns că da.

El a precizat că s-au făcut cercetări cu privire la această tentativă. “Ştiu că s-a cercetat, mai departe nu ştiu”, a mai spus Dragnea, fiind întrebat dacă există un dosar în legătură cu acest caz.

Liviu Dragnea a mai susţinut că cei patru străini au fost plătiţi de “un om foarte celebru în lume”.

Chestionat dacă se gândeşte la omul de afaceri George Soros, Dragnea a răspuns: “Nu, nu mă gândesc la el, el se gândeşte la mine. Nu mă gândesc eu la el. (…) Dar nu ştiu dacă aici era asta”.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...
Ultima oră
Pe aceeași temă