Stare de alertă prelungită în România

Stare de alertă prelungită în România

Virgil Popescu, ministrul Economiei, susține prelungirea stării de alertă în România și, cel mai probabil, Guvernul va hotărî acest lucru în ședința de astăzi.

Petronel Tudor 0 comentarii

„Eu voi susţine, în continuare, prelungirea stării de alertă pentru că e normal, mă uit în stânga, mă uit în dreapta, mă uit în urmă în ultimele zile, evoluţia cazurilor nu îmi arată o scădere, în aşa fel încât să zicem că ne ducem spre, cel putin, un număr cu două cifre. Suntem departe de acest lucru şi cred că românii trebuie să înţeleagă să respecte măsurile pe care noi, autorităţile, le impunem pentru că este spre binele nostru, al tuturor, al lor în primul rând şi al comunităţii.”, a declarat Virgil Popescu aseară la Digi 24.

Ministrul Economiei este convins că Guvernul României și specialiștii din Comitetul Național pentru Situații de Urgență vor decide prelungirea stării de alertă constatând că în țara noastră numărul de noi cazuri de infectări cu noul coronavirus a crescut după instituirea mai multor măsuri de relaxare.

„Există un Comitet tehnico-ştiinţific care examinează, format din medici specialişti epidemiologi care examinează, fac grafice, ne spun tendinţe, evoluţii şi în funcţie de acest lucru propunem, discutăm, se iau decizii. Suntem în vârf, observ, totuşi, că limita maximă care a fost 700 nu a mai fost atinsă, suntem pe un platou al cazurilor, sper să rămânem aici cel puţin o perioadă de timp, apoi să coborâm. Sper să nu mai existe nicio creştere faţă de acest maxim atins.”, a mai spus Virgil Popescu, citat de News.ro.

Comentarii

loading...