21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiStarea de alertă s-a prelungit încă o lună. Doctorul Arafat rămâne comandantul...

Starea de alertă s-a prelungit încă o lună. Doctorul Arafat rămâne comandantul acțiunii

Printr-o decizie adoptată la data de 12 ianurie de Guvernul Cîțu, starea de alertă s-a prelungit cu încă o lună în România, cu începere din data de 13 ianuarie 2021.

“Secretarul de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dispune, în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, prin ordin al comandantului acţiunii, măsurile necesare prevenirii şi combaterii infecţiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2, în cadrul acţiunilor de răspuns la nivel naţional”, precizează documentul aprobat de Guvern.

După cum se știe, secretarul de stat, șef al DSU este dr. Raed Arafat, care a deținut această funcție pe timpul Guvernului Orban și o păstrează și pe timpul Guvernului Cîțu.

Un element interesant este vizibil în “Nota de fundamentare” a acestei Hotărâri de Guvern, așa cum fost ea publicată pe site-ul Secretariatului General al Guvernului. Potrivit “Notei de fundamentare”, “nu a fost dezvoltat un antiviral eficient pentru infecție” și “nu există tratament specific bolii pe care acest virus o provoacă”.

Acestea sunt două dintre argumentele care duc la această nouă prelungire a stării de alertă în România.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă