13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăȘtirile zileiStatele membre reafirmă angajamentul față de Inițiativa celor Trei Mări

Statele membre reafirmă angajamentul față de Inițiativa celor Trei Mări

Astăzi, în a doua zi a summitului, la încheierea lucrărilor a avut loc şi o ceremonie oficială de predare a statului de ţară gazdă către Letonia.

Potrivit preşedintelui bulgar Rumen Radev, a cărui ţară a găzduit acest al şaselea summit, declaraţia este expresia voinţei politice comune de a lucra la dezvoltarea rapidă a ţărilor din regiunea Iniţiativei celor Trei Mări prin îmbunătăţirea conectivităţii prin transport, energie şi infrastructură, prin promovarea parteneriatelor public-privat şi prin noi modele inovatoare de dezvoltare, scrie agenţia bulgară de presă BTA.

Radev a spus că, în cele două zile ale summitului şi la forumul de afaceri care a completat întrevederea, au avut loc întâlniri şi discuţii importante şi s-au semnat acorduri semnificative.

Conform declaraţiei finale, ţările participante “salută sprijinul puternic şi neîntrerupt al partenerilor noştri – SUA, Germania şi Comisia Europeană” şi afirmă că “activităţile comune vor fi desfăşurate în sinergie deplină cu agenda strategică a UE, Next Generation EU, şi cu parteneriatul transatlantic”, scrie Agerpres.

“Ne vom continua eforturile comune de a reafirma Iniţiativa celor Trei Mări ca o platformă de cooperare care urmăreşte să amplifice conectivitatea în special de-a lungul axei Nord-Sud în regiunea Europei Centrale şi de Est în domenii precum transportul, energia şi digitalizarea, consolidând coeziunea şi convergenţa în cadrul UE”, se arată în declaraţie.

“În actualul context european afectat de pandemie, suntem de părerea fermă că o activitate coerentă a Iniţiativei celor Trei Mări va oferi un cadru mai larg pentru o cooperare mai profundă cu scopul de a ne reîncărca economiile şi de a dezvolta infrastructura transfrontalieră”, mai menţionează textul.

Cele mai citite

Migraţia ilegală la frontierele României a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%

Vești bune de la granițele României. Migrația ilegală a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%, transmite MAI. Reducerea semnificativă a migrației...

Camere video în școli pentru siguranța elevilor

Ligia Deca, ministrul Educației, susține că utilizarea camerelor video în școli va garanta siguranța elevilor. De altfel, instituțiile abilitate și persoanele autorizate vor avea...

România va avea o echipă în finala EHF European League! Gloria Bistrița și Dunărea Brăila se duelează în penultimul act

Formațiile CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud şi HC Dunărea Brăila vor fi adversare în semifinalele EHF European League, conform tragerii la sorţi efectuate astăzi la...
Ultima oră
Pe aceeași temă