13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăȘtirile zileiLa Academia de Studii Economice poți trece anul și cu nota 4

La Academia de Studii Economice poți trece anul și cu nota 4

După ce a scos examenul de admitere de câţiva ani, conducerea ASE a mai luat o decizie surprinzătoare: studenţii care iau nota 4 la examen pot promova totuşi, dacă au rezultate bune la activitatea de la seminar.

Studenţii din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, universitatea de business care şcolarizează 20.500 de studenţi,  pot lua note mai mici de 5 la examenul final şi să promoveze examenul dacă au o notă destul de mare la seminar (astfel încât media celor două note să fie de cel puţin cinci), a spus Dragoş Stoica, preşedintele senatului studenţesc al ASE,  în cadrul emisiunii ZF Live.

„Până acum, studenţi erau obligaţi să ia minimum nota cinci în examenul final pentru a nu rămâne restaţieri, dar, de anul viitor, nota de la examenul final se va aduna cu cea de la seminar, iar dacă nota finală este cinci, studenţii promovează materiile respective”, a spus Dragoş Stoica.

El a adăugat că această măsură a fost luată deoarece ASE consideră că munca depusă pe parcursul unui semestru, de către studenţi trebuie să fie luată în considerare. În plus, această modificare în ceea ce priveşte examinarea studenţilor îi motivează pe aceştia să să fie activi în timpul anului.

„Am analizat opiniile studenţilor, dar şi ale profesorilor, şi am decis să nu anulăm munca studenţilor pe 14 săptămâni cu un singur examen. Validând activitatea din timpul anului stimulăm studenţii”, a adăugat Dragoş Stoica.

Astfel, studenţii care sunt activi pe parcursul seminariilor, dar care la examenul final au primit note sub cinci, pot promova examenul dacă media dintre cele două note (n.red. nota de seminar adunată cu nota de la examenul final) este cinci sau peste cinci.

Seminarul poate să aibă o importanţă între 30-50%, iar examenul final între 50-70%

„Seminarul poate să aibă o importanţă  între 30-50%, iar examenul final între 50-70%. Doar că cele două note obţinute, adunate trebuie să dea cinci sau peste cinci. Începând cu anul următor va intra în vigoare această nouă metodă de notare”.

Anul acesta ASE Bucureşti a scos la concurs 6.000 de locuri pentru stundeţii care vor să urmeze programul de licenţă, totalizând atât locurile la buget, cât şi cele la taxă.

„Înscrierile au început ieri, iar până în momentul de faţă s-au ocupat deja locurile la buget, pentru că am avut aproximativ 3.600 de aplicanţi”, a spus Dorel Paraschiv, prorector al ASE.

De câţiva ani, conducerea ASE a decis să scoată şi examenul de admitere din cadrul facultăţilor sale, considerând că examenul de bacalaureat face deja o triere foarte bună a candidaţilor.

În prezent, admiterea la ASE se face pe bază de dosar, care trebuie să conţină un eseu cu privire la domeniul pe care vor să îl studieze. „Admiterea constă în predarea unui eseu în limba de studiu la care aplică studentul, predarea eseului este obligatorie, la care se ia în calcul şi nota de la examenul de bacalaureat”, spune Dorel Paraschiv. 

Cele mai citite

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă