Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Studiu. Românii sunt mai mult pro-europeni decât pro-americani

Studiu. Românii sunt mai mult pro-europeni decât pro-americani

Un "Barometru politic național" realizat în perioada 1 - 7 mai 2020 arată că românii au o atitudine foarte favorabilă Germaniei și Uniunii Europene, mai favorabilă chiar decât aceea față de Statele Unite.

Mihai Diac 0 comentarii

Opinia românilor față de politica Germaniei este 38 la sută "foarte favorabilă" și 35 la sută "mai degrabă favorabilă", relevă "Barometrul politic național" realizat în perioada 1 - 7 mai 2020.

Conform aceluiași document, atitudinea românilor față de politica Uniunii Europene este 29 la sută "foarte favorabilă" și 41 la sută "mai degrabă favorabilă".

Pe de altă parte, atitudinea românilor față de politica Statelor Unite este 29 la sută "foarte favorabilă" și 37 la sută "mai degrabă favorabilă", ceea ce s-ar traduce printr-o simpatie ceva mai redusă față de SUA decât față de Germania și față de UE.

Cu privire la atitudinea românilor față de NATO, care este o organizație, în egală măsură, americană și europeană, cele două procente sunt 30 la sută ("foarte favorabilă") respectiv 35 la sută ("mai degrabă favorabilă").

Acest sondaj a fost realizat de Biroul de Cercetări Sociale, condus de Bruno Ştefan.

Comentarii

loading...