13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiStudiu - Varianta Delta poate fi la fel de contagioasă ca varicela

Studiu – Varianta Delta poate fi la fel de contagioasă ca varicela

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor al SUA, spune că varianta Delta paote fi la fel de contagioasă ca varicela și poate provoca îmbolnăviri grave.

Totodată, această variantă beneficiază de o probabilitate mai mare să treacă de protecţia imunitară oferită de vaccinurile anti-COVID-19, precizează acelaşi raport, care adaugă că decizia CDC de a reveni la recomandarea ce prevede ca americanii vaccinaţi cu schemă completă să poarte din nou măşti sanitare, anunţată marţi, s-a bazat pe acest document.

Totuşi, datele transmise de CDC arată că actualele vaccinuri anti-COVID-19 au în continuare o eficienţă ridicată în prevenirea formelor grave ale bolii, spitalizărilor şi deceselor în rândul persoanelor vaccinate, potrivit raportului, care citează mai mulţi experţi.

Un nou studiu a arătat că persoanele vaccinate care au fost infectate apoi cu varianta Delta prezintă concentraţii foarte mari de virus la nivelul nasului şi gâtului, a dezvăluit directoarea CDC, Rochelle Walensky, pentru The New York Times.

Varianta Delta este mai transmisibilă decât virusurile care provoacă MERS, SARS, Ebola, răceala comună, gripa sezonieră şi varicela, afirmă autorii raportului.

Pasul imediat următor pentru agenţia americană este acela de a “conştientiza că războiul s-a schimbat”, au adăugat autorii raportului.

 

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă