Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA vrea relaxarea restricțiilor privind adopțiile internaționale în România

SUA vrea relaxarea restricțiilor privind adopțiile internaționale în România

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat marţi, la Bistriţa, că Statele Unite încurajează România să relaxeze restricţiile privind adopţiile internaţionale, pe care le vede ca pe un mijloc de dezinstituţionalizare a copiilor aflaţi în grija statului.

Rl online 0 comentarii

Hans Klemm s-a aflat la Bistrița cu ocazia vizitării unei case de tip familial construită de fundaţia Hope and Homes for Chidren.

„Un lucru pe care SUA l-au încurajat, pentru a ajuta în acest sens (al dezinstituţionalizării - n.r.), este ca România să relaxeze restricţiile privind adopţiile internaţionale. Vedem aceste adopţii ca pe un mijloc de dezinstituţionalizare. Pentru a avea o mai bună înţelegere - este încă un obiectiv important, este bine ca eu să înţeleg ceea ce se întâmplă în teritoriu, ce greutăţi întâmpină copiii care se află în această situaţie”, a spus ambasadorul SUA, citat de Agerpres.

Hans Klemm a adăugat că există un interes al cetăţenilor americani de a adopta copii români, însă, în prezent, acest lucru este posibil doar dacă persoana din Statele Unite care adoptă este, la rândul său, român.

„Există dorinţa de a adopta copii români, este permis şi în fiecare an are loc un număr mic de astfel de adopţii dacă cel care adoptă din SUA este român. În aceste circumstanţe, este permisă adopţia. Chiar în urmă cu câteva săptămâni, am eliberat viza pentru cineva care a fost adoptat de o familie din SUA”, a explicat Klemm.

Casa vizitată marţi de ambasadorul SUA a fost inaugurată la începutul lunii iulie, alături de alte două case de tip familial construite prin intermediul fundaţiei HHC în oraşul Năsăud. În fiecare din aceste case locuiesc câte 14 copii proveniţi de la centrul de plasament din Năsăud, care a fost închis.

Ambasadorul s-a declarat impresionat de calitatea lucrărilor, dar şi de starea în care i-a găsit pe copii, despre care a spus că sunt „fericiţi”. La evenimentul de marţi, de la Bistriţa, au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, şi directorul regional al HHC, Ştefan Dărăbuş.

Comentarii

loading...