10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiSuceava: Budăi respinge afirmaţiile că nu este sustenabilă creşterea pensiilor

Suceava: Budăi respinge afirmaţiile că nu este sustenabilă creşterea pensiilor

Ministrul Muncii a avut, joi, o întrevedere cu peste 500 de membri şi susţinători ai PSD din localitatea suceveană Frasin, cărora le-a transmis că fondul de pensii va deveni excedentar în 2019.

“Domnul ministru a ţinut să pună capăt speculaţiilor tendenţioase promovate de reprezentanţii PNL şi USR în spaţiul public prin care aceştia încearcă să inducă ideea că această creştere a pensiilor nu este sustenabilă. Dumnealui a demonstrat că acest lucru este posibil datorită măsurilor luate de Guvernul PSD: creşterea salariilor, creşterea record a numărului de salariaţi în ultimii doi ani (cu peste 230 000), scăderea record a şomajului (3,19%). Chiar şi fondul de pensii devine în 2019 excedentar”, se arată în comunicatul PSD.

De asemenea, Marius Budăi a arătat că “în ultimii doi ani guvernarea PSD a asigurat, conform promisiunilor făcute, o creştere substanţială a punctului de pensie (de la 816 lei în 2016, la 1100 lei în 2018 şi la 1265 lei în septembrie 2019), o creştere substanţială a pensiei minime garantate (la 640 de lei în prezent, până la 704 lei în septembrie 2019 şi până la 775 lei în 2020)”.

“Dumnealui a prezentat şi alte măsuri luate în favoarea celor de vârsta a treia precum neimpozitarea pensiilor mici şi scutirea de la plata contribuţiei pentru asigurarea de sănătate, creşterea gradului de accesibilitate la medicamente compensate cu 90% prin mărirea plafonului de venituri de la 700 de lei la 990 de lei”, se menţionează în comunicat.

Totodată, ministrul i-a asigurat pe cei prezenţi că procesul de calculare a pensiilor aflat în derulare va determina o creştere a veniturilor pensionarilor în marea majoritate a cazurilor şi nicio pensie nu va fi diminuată.

Cele mai citite

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă