15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiSuceava: Prefectura a solicitat Guvernului peste un milion de euro pentru pagubele...

Suceava: Prefectura a solicitat Guvernului peste un milion de euro pentru pagubele produse de inundaţii

Potrivit prefectului Mirela Adomnicăi, în şedinţa extraordinară de luni a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava, s-a aprobat raportul de sinteză în care sunt centralizate alte pagube raportate cauzate de inundaţii, ce se cifrează la 4.787.000 lei, la care se adaugă cele produse pe drumuri judeţene, inclusiv cele provocate de alunecările de teren de pe Trans Rarău.

Adomnicăi a spus că Guvernul a aprobat deja, săptămâna trecută, suma de 5.483.000 lei solicitată de Prefectură pentru reparaţii la drumurile judeţene afectate de inundaţii.

Totodată, prefectul a reamintit că, săptămâna trecută, printr-un proiect de Hotărâre de Guvern, s-au solicitat 36.445.000 lei, bani necesari pentru remedierea distrugerilor provocate de inundaţii în infrastructura judeţului.

În perioadele 13-15 iunie, 22 iunie, 28-30 iunie şi 1-10 iulie 2018, pe teritoriul judeţului Suceava au căzut precipitaţii deosebit de abundente, de peste 70 de litri pe metru pătrat, ce au provocat “viituri semnificative în bazinele hidrografice ale râurilor Suceava, Bistriţa şi Moldova, cu precădere pe afluenţii acestora, producând distrugeri importante infrastructurii şi gospodăriilor, care au dus la grave disfuncţionalităţi economice şi sociale”.

Ploile abundente şi viiturile create au produs pagube în 62 de unităţi administrativ-teritoriale, din totalul de 114 din judeţ.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă