21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiSuceava - Un cioban a fost omorât de un urs

Suceava – Un cioban a fost omorât de un urs

Un cioban în vârstă de 26 de ani, căutat în întreaga pădure de echipe comune de jandarmi montani şi poliţişti, după atacul unui urs în satul Drăgoiasa, în zona Poiana Boilor, a fost găsit decedat.

”Căutările celei de-a doua victime au continuat în această dimineaţă. Echipa Salvamont Suceava, împreună cu unitatea canină salvamont Suceava, jandarmeria montană, ISU şi alte organe competente, au găsit victima decedată”, a anunţat sâmbătă dimineaţa Salvamont Suceava.

Atacul ursului a avut loc vineri seara, în zona fondului forestier arondat judeţelor Suceava – Harghita – Mureş, pe raza judeţului Harghita.

Trei bărbaţi au încercat să alunge animalul care atacase o bovină în zona unei stâne din judeţul Harghita. Un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost rănit de urs, suferind mai multe leziuni şi a fost transportat la o unitate medicală din judeţul Suceava pentru îngrijiri. Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, Adrian Săraru, victima “a fost sfâşiată, are multiple plăgi muşcate”.

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a reuşit să fugă, fiind căutat în fondul forestier de echipe comune de jandarmi montani şi poliţişti.

Cel de-al treilea bărbat este cel care a sunat la 112.

Toţi cei trei bărbaţi sunt din judeţul Mureş şi lucrau la stâna din judeţul Harghita.

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...
Ultima oră
Pe aceeași temă