7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiSudul judeţului Alba, afectat de o viitură

Sudul judeţului Alba, afectat de o viitură

Aproape 100 de pompieri din judeţele Braşov, Cluj, Hunedoara, Sibiu şi Mureş au fost trimişi în sprijinul salvatorilor din Alba.

“În zona de Sud a judeţului Alba s-a format o viitură din cauza scurgerilor de pe versanţi care a afectat localităţile Sebeşel, Câlnic, Pianu de Sus, Săliştea şi Răchita. 

Pentru adoptarea măsurilor de protecţie de către populaţia din aceste zone, au fost transmise avertizări prin intermediul sistemului RoAlert. Mai multe persoane au fost surprinse de viitură fiind salvate de către echipajele ISU şi autorităţile locale. De asemenea, apa a inundat gospodăriile cetăţenilor. Pompierii depun eforturi susţinute pentru evacuarea apei şi deblocarea canalelor de scurgere a apei”, precizează ISU Alba.

În prezent,  nivelul apelor este in scădere in toate  4 localităţi, iar echipajele de interveţtie acţionează pentru salvarea persoanelor suprinse de viitura în locuinţe sau în autoturisme.

În Pianu de Sus au fost salvate 11 persoane şi nu mai sunt alte apeluri la 112 prin care se solicită sprijin.

La Sebeşel au fost salvate cele 4 persoane suprinse de viitură în autoturism şi sunt în desfăşurare acţiuni de intervenţie pentru identificarea altor persoane aflate in nevoie.

În localitatea  Răchita au fost salvate 3 persoane – 2 gravide si 1 minor – şi sunt in desfăşurare acţiuni de intervenţie pentru identificarea altor persoane aflate in nevoie.

La Săliştea au fost salvate 3 persoane şi sunt in desfăşurare acţiuni de intervenţie pentru identificarea altor persoane care au nevoie de ajutor.
 
De asemenea, sunt apeluri la 112 privind formarea unei viituri in localitatea Câlnic.
La nivelul tuturor localităţlor afectate se desfăşoară acţiuni de intervenţie pentru evacuarea apei şi a aluviunilor din gospodării.
 
Întrucât intervenţia pompierilor se realizează cu dificultate, IGSU a dispus suplimentarea efectivelor care acţionează pentru salvarea persoanelor şi înlăturarea urmărilor inundaţiilor cu forţe de la inspectoratele din judeţele învecinate. Astfel, aproape 100 de pompieri din judeţele Braşov, Cluj, Hunedoara, Sibiu şi Mureş au fost trimişi în sprijinul salvatorilor din Alba.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă