19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiSurpriză pentru elevi la proba de matematică de la Evaluarea Națională. Ce...

Surpriză pentru elevi la proba de matematică de la Evaluarea Națională. Ce vor primi azi elevii

Documentul semnat de Daniela Elisabeta Bogdan, director general, și contra-semnat de Luminița Barcari, secretar de stat în Ministerul Educației și Cercetării, precizează modalitatea în care se vor afișa rezultatele finale ale examenului de Evaluare Națională.

„Comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor informa candidații că rezultatele vor fi afișate anonim. Codul individual al fiecărui candidat generat de aplicația informatică EvNat corespunde numelui și prenumelui. Codurile vor fi distribuite candidaților în cursul zilei de 17 iunie, în momentul predării lucrării scrise.”, s-a transmis în teritoriu.

Elevii care vor susține proba de matematică de la Evaluarea Națională vor primi codul atunci când lucrarea va fi predată iar acesta trebuie păstrat în vederea verificării ulterioare a notelor obținute la cele două probe.

Dacă până acum pe listele afișate la școli ori pe site-ul dedicat apăreau în dreptul notelor numele și prenumele candidaților, în acest an la afișarea rezultatelor vor fi trecute doar codurile individuale așa încât nicio persoană nu va fi putea afla ce notă a luat un anumit candidat.

Măsura vine ca urmare a solicitării de respectare a normelor privind protecției datelor cu caracter personal și, cel mai probabil, dacă se va aplica la Evaluarea Națională ea va fi folosită și pentru examenul de Bacalaureat. Rezultatele finale ale examenului de la Evaluarea Națională vor fi anunțate pe 27 iunie.

Cele mai citite

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă