15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiSuspecţii în cazul omorului de la Slobozia Ciorăşti şi-au premeditat fapta

Suspecţii în cazul omorului de la Slobozia Ciorăşti şi-au premeditat fapta

Potrivit procurorilor, acţiunile celor trei suspecţi ar fi fost premeditate.

“Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au dispus, în dimineaţa zilei de 26 februarie 2019, începând cu orele 08,00 respectiv 08,30, reţinerea pe o durată de 24 de ore, a trei inculpaţi, respectiv SBI, VGV şi CMD. Faţă de aceştia se efectuează cercetări astfel: faţă de inculpatul SBI se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor uz de armă fără drept şi punere în circulaţie sau conducere a unui autovehicul neînmatriculat. Faţă de inculpatul V.G.V. se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept. Faţă de inculpatul C.M.D. se efectuează cercetări pentru complicitate la acţiunea de omor calificat şi complicitate la tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată, infracţiunile fiind comise de cei trei inculpaţi în concursul real”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, procurorul Sanda Apostolescu.

Din cercetări a reieşit că victima ar fi fost urmărită timp de aproape două luni de cei trei suspecţi, timp în care aceştia au pregătit acţiunea în sine.

“Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că, în perioada 03.01.2019 – 22.02.2019, cei trei inculpaţi au efectuat activităţi pentru a pregăti săvârşirea faptelor, în sensul că au achiziţionat un autoturism de teren căruia i-au schimbat culoarea, au montat o bară metalică de protecţie în partea din faţă, i-au montat plăcuţe cu număr fals de înmatriculare. Totodată, cei trei inculpaţi s-au interesată prin rândul cunoştinţelor din judeţul Vrancea asupra programului victimei, asupra orei la care aceasta pleacă zilnic de la locul de muncă către localitatea de domiciliu Slobozia Ciorăşti, în acelaşi timp verificând traseul pe care victima îl parcurge zilnic”, a declarat reprezentantul Parchetului.

Potrivit procurorilor, intenţia celor trei a fost aceea de jaf, dar, având în vedere că au mers înarmaţi la locul faptei, au luat în calcul şi faptul că ar putea provoca moartea victimei.

“În după amiaza zilei de 22 februarie 2019, în jurul orelor 19,00, inculpaţii s-au deplasat în municipiul Focşani, doi dintre aceştia cu autoturismul modificat în sensul menţionat anterior, iar cel de al treilea cu un alt autoturism, urmând a asigura scăparea primilor doi inculpaţi, dacă ar fi intervenit probleme în desfăşurarea acţiunii. Astfel, inculpaţii care se deplasau cu maşina de teren cu numerele false de înmatriculare au intrat în mod intenţionat în coliziune cu autoturismul condus de victimă, în timp ce acesta rula pe DJ 205R Focşani Slobozia Ciorăşti, ulterior aceştia coborând din autoturism şi executând asupra victimei două focuri de armă, împuşcăturile provocând leziuni care au provocat decesul victimei. Inculpaţii au mers la locul faptei înarmaţi, iniţial cu scopul de a sustrage suma de bani care se afla în autoturismul victimei, însă aceştia au prevăzut şi au acceptat că prin modul de acţiune ar putea provoca moartea victimei, ceea ce s-a şi întâmplat”, a precizat Sanda Apostolescu.

Suspecţii s-au grăbit să părăsească locul faptei de teama de a nu fi identificaţi de alţi participanţi la trafic şi au încercat să treacă graniţa.

“După săvârşirea faptelor, inculpaţii s-au grăbit să părăsească locul faptei de teamă să nu fie identificaţi de alţi participanţi la trafic, au abandonat autoturismul avariat, după care au plecat către locul de întâlnire cu cel de-al treilea inculpat, care i-a preluat cu un alt autoturism spre a nu fi identificaţi în zona comiterii faptelor. Inculpaţii s-au sustras urmăririi penale după săvârşirea infracţiunilor menţionate, pentru care sunt cercetaţi în cauză, încercând să părăsească teritoriul României prin punctul de trecere a frontierei Nădlac, judeţul Arad, unde au fost identificaţi de Poliţia de Frontieră, ca urmare a dării în consemn a acestora”, a spus procurorul.

Cercetările în cauză continuă, în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi a lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt.

Activitatea infracţională a suspecţilor a fost documentată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, cu sprijinul IGPR – Direcţia de Investigaţii Criminale, Institutul Naţional de Criminalistică, Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor şi Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Cele mai citite

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă