9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiSuspecţii jafului în valoare de peste 100.000 lei au fost puşi în...

Suspecţii jafului în valoare de peste 100.000 lei au fost puşi în libertate de judecători

Magistraţii nu au dispus nici o măsură preventivă în cazul acestora, fapt pentru care poliţiştii i-au pus în libertate imediat, după ce fuseseră reţinuţi pentru 24 de ore.

Poliţiştii de investigaţii criminale din Piatra-Neamţ, în colaborare cu poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul IPJ Mureş, au desfăşurat vinerea trecută o acţiune în judeţul Mureş, unde au reţinut doi bărbaţi, de 34 şi 35 ani, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii au extins cercetările şi au stabilit că un alt bărbat de 45 de ani, din Bistriţa-Năsăud, care locuieşte fără forme legale în localitatea Zăneşti, a sprijinit activitatea infracţională a celor doi bărbaţi, toţi trei fiind reţinuţi de anchetatori pentru 24 de ore.

“Din cercetările efectuate a reieşit că în ziua de 7 august 2018, cei doi bărbaţi au pătruns, fără drept, în incinta locuinţei unei tinere, de 29 de ani, din Zăneşti, de unde au sustras 23.000 de euro, 8.000 de lei şi aproximativ 100 grame de aur”, au spus anchetatorii imediat după reţinerea celor doi suspecţi.

Probele prezentate în instanţă au fost considerate de judecători insuficiente pentru a emite o măsură preventivă.

Locuinţa jefuită era dotată cu camere de supraveghere de interior şi exterior şi anchetatorii au spus încă de la data comiterii faptei că se observă “cel puţin doi suspecţi”.

Tot în comuna Zăneşti a avut loc o spargere, în noaptea de 18 spre 19 iulie, la sediul Casei de Ajutor Reciproc, unde hoţii au intrat forţând un geam al clădirii. Autorii, rămaşi deocamdată neidentificaţi, au spart un seif din care au furat o sumă de bani, după care au fugit luând şi calculatorul pe care erau stocate imaginile de la camerele de supraveghere.

Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Românii Investesc Record în Titlurile de Stat: O Premieră în Guvernarea PSD

Sub guvernarea lui Marcel Ciolacu, investițiile fără precedent devin motorul dezvoltării țării, iar economia României se clasează constant printre cele mai dinamice din Uniunea...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...
Ultima oră
Pe aceeași temă