Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sute de români infectați într-un abator din Germania

Sute de români infectați într-un abator din Germania

Situație scăpată de sub control la abatorul de carne al unuia dintre cei mai mari producători din Germania. Peste 1.300 muncitori au fost depistați infectați în urma testelor efectuate.

Petronel Tudor 0 comentarii

Jumătate dintre muncitorii bolnavi sunt români, a precizat Ministerul Afacerilor Externe, iar 17 dintre ei au fugit din carantină.

Focarul de COVID-19 a fost confirmat zilele trecute la fabrica de carme a grupului Toennies din orașul Rheda Wiedenbrueck din landul Renania de Nord-Westfalia, dar nimeni nu se aștepta ca numărul îmbolnăvirilor să fie atât de mare.

Răspândirea agresivă a bolii ar avea legătură cu trecerea sub tăcere a primelor cazuri de infectare. Muncitorii au primit interzis să vorbească despre îmbolnăviri pentru ca activitatea să nu se oprească cel puțin până la epuizarea stocurilor de carne, transmite dw.com.

Autorităților locale au anunțat închiderea tuturor școlilor și grădinițelor din regiune până la vacanța de vară pentru a pune frână răspândirii necontrolate a noului-coronavirus în condițiile în care mulți dintre angajații abatorului au copii fie la școală, fie la grădiniță. Se ia în calcul instituirea carantinei în întreaga zonă.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a cerut, prin reprezentanții Consulatului General al României la Bonn, să primească informații suplimentare privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor infectate. Până la acest moment se știe doar că 1.300 lucrători au fost depistați pozitiv la COVID-19 iar alte peste 7.000 persoane au fost plasate în carantină, cu asigurarea de hrană și alte bunuri de strictă necesitate.

Oficial, numărul total al românilor infectați care locuiesc în Germania este de 817, dată neactualizată însă din 17 iunie, atunci când numărul de noi îmbolnăviri a crescut cu 136 față de raportarea anterioară.

Comentarii

loading...