15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiSute de zboruri ale British Airways au fost anulate în a doua...

Sute de zboruri ale British Airways au fost anulate în a doua zi de grevă

În total, vor fi afectaţi 195.000 de clienţi în cele două zile ale mişcării e protest, avertizează British Airways. Este una din cele mai mari greve din istoria aviaţiei şi prima a piloţilor BA.

Conform datelor de la Asociaţia piloţilor de la British Airways (BALPA), o zi de grevă costă operatorul aerian aproximativ 40 de milioane de lire sterline (49 de milioane de dolari). În iulie, piloţii au refuzat oferta British Airways ce prevedea o creştere a salariilor de 11,5% în următorii trei ani.

Reprezentanţii British Airways au declarat: “Rămânem pregătiţi şi dispuşi să reluăm negocierile”. Greva va afecta şi zborurile Londra – Bucureşti (cu retur).

Majoritatea celor 850 de zboruri zilnice programate de British Airways sunt anulate, iar pasagerii vor fi redirecţionaţi sau vor primi compensaţii. O a doua grevă a piloţilor este planificată în 27 septembrie.

Reprezentanţii BALPA susţin că British Airways ar trebui să împartă un procent mai mare din profituri cu piloţii săi. BA susţine că mişcarea de proteste este nejustificată, iar oferta salarială este corectă.

British Airways, deţinut de grupul hispano-britanic IAG, are peste 40 de milioane de clienţi pe an şi zboruri către peste 70 de ţări.

Cele mai citite

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă