Tăriceanu: E "regretabil" şi "iresponsabil" comportamentul politicienilor

Tăriceanu: E "regretabil" şi "iresponsabil" comportamentul politicienilor

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că este "regretabil" şi "iresponsabil" comportamentul politicienilor care susţin că în buget nu există fonduri suficiente pentru plata pensiilor.

Rl online 0 comentarii

"De servicii nu a întrebat nimic? Aceste baloane au mai fost aruncate în trecut şi de reprezentanţii PNL-ului, că nu sunt bani la pensii, mie mi se pare o atitudine clar iresponsabilă, pentru că asemenea afirmaţii pentru cei care sunt de bună credinţă sunt luate ca atare şi induc temeri nejustificate. Acum încearcă opoziţia aceleaşi tactici, să nu-i mire că rezultatele pe care le au în sondaje şi pe care le vor şi la alegeri nu vor fi cele aşteptate dacă umblă cu asemenea practici. E regretabil un astfel de comportament", a spus Călin Popescu Tăriceanu, miercuri seară, la Digi 24, întrebat cum comentează afirmaţiile preşedidntelui Klaus Iohannis conform cărora există o lipsă de 1,4 miliarde de lei din fondul de pensii.
 
Preşedintele Senatului a precizat că anul acesta bugetul a fost construit "cu o anumită rezervă", cu un deficit de 2,5 la sută care a crescut uşor prin majorarea alocaţiilor pentru copii, măsură necesară pentru creşterea natalităţii.
 
În ceea ce priveşte ideea vehiculată de Opoziţie privind tăierea sumelor alocate partidelor parlamentare şi realocarea fondurilor către alte domenii, Călin Popescu Tăriceanu a catalogat propunerea drept "populism ieftin".
 
"Cred că această lege care permite finanţarea partidelor de la buget va avea un rezultat extrem de important pentru că atunci partidele nu se vor mai putea scuza că au recurs la metode nelegale de finanţare. Eu cred că, aşa cum se întâmplă şi în ţările democratice, partidele politice care sunt nişte instituţii ale democraţiei trebuie finanţate pentru a avea un comportament care este corect şi în cadrul legii. Deci aceste soluţii mi se par total demagogice şi nepotrivite", a spus Tăriceanu.

Comentarii

loading...