Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tăriceanu îi cere lui Dăncilă să acorde ”o atenţie sporită” prelungirii contractului Exxon-OMV

Tăriceanu îi cere lui Dăncilă să acorde ”o atenţie sporită” prelungirii contractului Exxon-OMV

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cere primului ministru să acorde ”o atenţie sporită” prelungirii contractului de concesiune care ar permite consorţiului format din companiile Exxom şi OMV să exploateze gazele din Marea Neagră.

Rl online 0 comentarii

Prezent, miercuri, în judeţul Prahova, acolo unde şi premierul a făcut o vizită, Călin Popescu Tăriceanu a transmis un apel către Viorica Dăncilă, legat de exploatarea gazelor de la Marea Neagră, operaţiune ce ar urma să fie făcută de compania Exxon – OMV.

„După cum ştiţi, anul trecut, la Parlament, am făcut o serie de adaptări şi am adoptat legea exploatării off-shore. De atunci, prea puţine semne am primit de la concernul Exxon – OMV în legătură cu investiţia pe care urmează să o facă în Marea Neagă. Acestă rezervă, această tăcere a concernului Exxon – OMV se datorează faptului că aşteaptă să se facă de către Guvern prelungirea contractului de concesiune care expiră. Deci, fără existenţa unui contract de concesiune valabil şi pe o perioadă suficientă care să le permită recuperarea investiţiei, decizia de investiţie nu va veni. Fac un apel către doamna prim-ministru prin care o rog să aibă în atenţie sporită această problemă care ţine de resortul Guvernului. ANR-ul trebuie să dea acordul de prelungire a licenţei, astfel încât calendarul pe care l-au stabilit cei de la OMV şi Exxon să poată fi realizat. În esenţă, punerea în funcţiune a investiţiei într-un termen de doi până la trei ani”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

 
Acesta a arătat că exploatarea gazelor de la Marea Neagră va transforma România într-un jucător regional pe piaţa gazelor naturale şi va asigura independenţa ţării noastre din punctul de vedere al aprovizionării cu gaz, iar din redevenţe şi alte taxe vor intra sume importante la bugetul de stat.

Comentarii

loading...