8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiTăriceanu: Schimbările din PSD în momentul de faţă sunt fireşti

Tăriceanu: Schimbările din PSD în momentul de faţă sunt fireşti

Totodată, referitor la sentinţa primită de fostul lider al PSD Liviu Dragnea, Tăriceanu afirmă: “Mi se pare nedreaptă, dar asta este decizia Înaltei Curţi”.

Tăriceanu a declarat, marţi, că alegerile europarlamentare nu pot fi desconsiderate, dar că mandatul Parlamentului naţional durează până la sfârşitul anului 2020. 
 
“Schimbările din PSD în momentul de faţă care vizează numirile pe posturile rămase vacante sunt fireşti. Din câte ştiu, mandatul pe care l-am primit la alegerile din 2016 este de patru ani. Sigur că alegerile pentru Parlamentul European nu pot fi desconsiderate, reprezintă un semnal pe care, aşa cum v-am spus, îl avem în vedere. Dar la fel de clar vă spun că mandatul acestui Parlament durează până la finele anului 2020 când vor fi următoarele alegeri pentru Parlamentul naţional”, a spus Tăriceanu.
 
Întrebat dacă ALDE îşi poate asuma şi alte posturi în Guvern, liderul ALDE a răspuns: “Acest lucru ar presupune o restructurare a Guvernului şi nu mi s-a părut că primul-ministru ar avea aşa ceva în intenţie. Nici nu am discutat de fapt despre acest subiect”.
 
Preşedintele ALDE a mai spus că este nevoie de o modificare a legislaţiei privind votul din diaspora şi că acest lucru va fi discutat miercuri, atunci când va fi realizată şi o analiză a rezultatului înregistrat la alegerile europarlamentare.
 
Călin Popescu Tăriceanu a precizat că nu a vorbit cu Liviu Dragnea după anunţarea sentinţei, dar a avut un schimb de mesaje cu acesta înainte.
 
Tăriceanu a fost întrebat cum i se pare sentinţa de condamnare a lui Liviu Dragnea la trei ani şi şase luni de închisoare, spunând: “Mi se pare nedreaptă, dar asta este decizia Înaltei Curţi”.

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă