Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Taximetriştii cer respectarea legii în România și sancționarea celor care încalcă legea

Taximetriştii cer respectarea legii în România și sancționarea celor care încalcă legea

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) lansează o petiție pentru respectarea legilor țării și sancționarea tuturor celor care încalcă legislația în vigoare.

Rl online 0 comentarii

„Ca răspuns la petiția lansată pentru încălcarea legislației, prin permiterea activităților de „ridesharing” în România, în afara cadrului legislativ, lansăm și noi o petiție pentru a cere respectarea legii. Timp de patru ani, transportatorii autorizați, care respectă cel puțin patru legi ignorate de companiile de „ridesharing”, au fost obligate să se descurce pe o piață acaparată de firmele care ne-au făcut concurență neloială, în formă continuată. Mai mult a trebuit să suportăm atacurile frecvente și violente din partea autorităților statului, a Consiliului Concurenței și a politicienilor care în loc să apere cadrul legal au apărat interesele celor care încalcă legislația în vigoare, adică firmele care fac activități nereglementate. Conform legislației în vigoare, orice activitate neautorizată este sancționată, iar banii obținuți din astfel de activități ar trebui să fie confiscați, ceea ce nu s-a întâmplat, în ultimii patru ani, în cazul companiilor care fac transport neautorizat de persoane”, a declarat Vasile Ștefănescu, președdintele COTAR.

Potrivit COTAR, capitala este mai afectată decât celelalte localități, pentru că numărul real al cetățenilor depășește numărul rezultat în urma ultimului recensământ, tinănd cont de faptul că peste 3000 de autorizatii nu sunt scoase la atribuire conform legii .

Astfel s-a ajuns la situația în care activitățile de ridesharing au fost percepute ca o necesitate, iar societatea civilă acționează în consecință, crezând că astfel se vor rezolva problemele de transport. De fapt, situația este creată artificial, prin subdimensionarea parcului auto al firmelor de taxi, pentru a crea nevoia unei suplimentări din alte surse, mai sublinieaza aceștia.

Comentarii

loading...