22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăȘtirile zilei#Teleorman Leaks. Anchetă internă la Tel Drum

#Teleorman Leaks. Anchetă internă la Tel Drum

Florea Nedea a declarat, luni, pentru Mediafax, că va încerca să dea de urma persoanei de la care s-au scurs informaţiile şi că se va deduce identitatea ei din pozele care vor fi publicate.

Directorul adjunct al companiei Tel Drum a spus că nu ştia despre acest scandal, al valizei cu informaţii, singurul indiciu că va apărea ceva pe subiectul Tel Drum fiind un apel telefonic de la un jurnalist Rise Project în cursul zilei de vineri.

“Nu am văzut nimic, am fost plecat zilele astea. Unde zic ei că au găsit valiza? La un ţăran? (râde). Dar să ştiţi de la mine, dacă zic că au găsit fotografii în format fizic, atunci astea sunt poveşti. Dacă erau în format electronic e posibil să fie. Pe mine m-a sunat vineri cineva de la Rise Project şi m-a întrebat dacă sunt în Brazilia. I-am zis că pot fi monitorizat pe GPS şi gata. Dar ce să vă spun eu… Mie mi se pare dubios. Cineva vrea să aţâte focul sau cel puţin aşa pare. Nu ştiu de unde provin, dar dacă sunt adevărate, atunci nu poate fi decât cineva din Tel Drum, care a avut acces la documentele şi fotografiile noastre. O să ne dăm seama după cine apare în poze. Sigur că e cineva din Tel Drum în spatele scurgerii de informaţii. O să mă întâlnesc cu colegii să vedem dacă ei au informaţii şi ce putem face. Eu am fost plecat zilele astea şi chiar nu ştiam de valiză”, a spus Nedea.

Florea Nedea este director adjunct Tel Drum şi inculpat în dosarul instrumentat de DNA pentru obţinere pe nedrept de fonduri europene.

Rise Project a intrat în posesia unor documente pe care DNA nu le-a găsit la percheziţiile de la Tel Drum, dar a dat peste ele un sătean din Teleorman. Potrivit datelor furnizate până acum de Rise Project, ”o valiză cu informaţii esenţiale din interiorul corporaţiei Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziţionat fizic şi informatic sediul firmei, anul trecut, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui. Localnicul a intrat în contact cu o sursă RISE Project din judeţ”.

Cele mai citite

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...
Ultima oră
Pe aceeași temă