11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiTeodorovici a scăpat de datorii la buget

Teodorovici a scăpat de datorii la buget

Venituri mari, datorii și mai mari la buget, posibilități importante de achitare a obligațiilor către bugetul de stat. Aceasta pare a fi situația ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, care marți a ținut să informeze pe un site de socializare că nu mai are datorii la buget.

În urmă cu doi ani nivelul acestora atingea 73.000 de lei. Din acestea 40.000 de lei erau reprezentate de penalități și majorări de întârziere, potrivit profit.ro. “Sunt niște obligații de plată din trecut. Trebuie să văd de unde am exact aceste datorii și ele vor fi stinse. Oricum, sunt un alt stil de politician, nu ca alții, care au plătit repede ca să nu apară pe listă”, afirma Teodorovici în mai 2016.

Obligațiile au fost stinse, a ținut ministrul să precizeze unor interlocutori pe un site de socializare care îi reproșau că nu și-a plătit datoriile la stat și că „hoții strigă hoții”. „Pot să vă spun ca nu am nicio datorie la bugetul de stat”, s spus ministrul.

El nu s-a abținut însă să jignească mai mulți interlocutori care l-au acuzat că prin inițativa amnistiei fiscale, anunțată zilele trecute, face jocul datornicilor la buget. Ministrul și-a numit unii interlocutori ”căruțași”, în timp ce altora le-a spus că au fost făcuți de părinți „la nevoie”.

O interogare a bazei de date a ANAF, conținând aproximativ 11.000 de persoane fizice datoare bugetului, situație valabilă pentru finele lunii martie 2018, nu îl dădea pe Teodorovici dator.

O declarație de avere a ministrului datând din februarie 2018 indica că acesta a înregistrat anul trecut venituri de 93.183 lei și 36.000 de euro din chirii. Ministrul avea datorii la bănci sau persoane private care însumau 795.300 euro și 75.000 de lei.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă