GUVERN. Reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare

GUVERN. Reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare

Teodorovici amână impozitarea pensiilor speciale

Măsura impozitării pensiilor speciale nu a fost inclusă în proiectul de ordonanţă privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare.

Romulus Georgescu 0 comentarii

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a explicat amânarea măsurii prin faptul că eprezintă un mecanism la care încă se lucrează şi va fi trimis în Parlament în perioada următoare. ”Având în vedere că şi în Parlament există două iniţiative legislative, ştiţi foarte bine, şi atunci acest mecanism practic va fi trimis de Guvern într-o formă sau alta, vedem, fie ordonanţă, fie proiect de lege, care în septembrie ar trebui să fie închis ca şi subiect şi mai ales aş fi foarte interesat să văd acolo acei parlamentari care, ştiţi foarte bine, spuneau că fac foarte multe şi acum vor avea ocazia să facă ce au spus”, a menţionat Teodorovici.

În ceea ce priveşte taxarea pensiilor speciale, sursele din PSD au menţionat că se lucrează la definitivarea formei finale. La momentul respectiv, varianta era: sub 2.000 de lei impozit zero, peste 2.000 lei impozit 10%, între 7.000 de lei şi 10.000 de lei impozit de 30% pe suma care depăşeşte 7.000 de lei şi de 900 lei plus 50% pentru ceea ce depăşeşte suma de 10.000 de lei.

 

 

Comentarii

loading...