14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiTest negativ obligatoriu pentru intrarea în România din țările cu risc epidemiologic...

Test negativ obligatoriu pentru intrarea în România din țările cu risc epidemiologic ridicat

„La intrarea în România, persoanele care sosesc din ţările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat prevăzute la art. 1 au obligaţia prezentării certificatului unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în ţară”, se arată în hotărârea CNSU prin care a fost actualizată şi lista ţărilor/ zonelor/ teritoriilor de risc epidemiologic.

Pentru persoanele sosite din țări cu risc, cu excepţia celor sosite din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, se aplică excepţiile de la măsurile de carantinare aprobate.

„Pentru persoanele sosite din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, se aplică excepţiile de la măsurile de carantinare aprobate prin hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 1 din 03.01.2021, nr. 3 din 11.01.2021 şi nr.4 din 18.01.2021″.

Prin Hotărârea nr.6 a CNSU a fost aprobată şi completarea stocurilor de urgenţă medicală cu produse, materiale şi echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2 cu “1.500 de bucăţi” din “Chitul de urgenţă – EPIPEN (stilou autoinjector preumplut cu 2 ml)”.

Sumele pentru achiziţionarea produselor necesare în campania de vaccinare ar urma să fie alocate, la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, se spune tot în documentul aprobat de CNSU.

 

Cele mai citite

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă