12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiTimiş: Cod portocaliu de inundaţii, cu debitele râurilor în creştere

Timiş: Cod portocaliu de inundaţii, cu debitele râurilor în creştere

Directorul Administraţiei Bazinale Apele Banat (ABAB), Titu Bojin, a declarat că cele mai mari probleme sunt în zona montană, de est, a judeţului Timiş, la Poeni – Făget şi Nădrag.

“Pe Bega avem probleme la Poeni, unde echipele noastre sunt la faţa locului şi sunt în legătură permanentă cu primăria Poeni. Cotele sunt în creştere, s-a atins deja la cota de inundaţie şi suntem spre cota de pericol pe anumite sectoare. În zona Nădrag avem probleme în ceea priveşte nivelurile; o casă este în băltire, dar apa începe să crească mai mult în zona Crivina”, a afirmat Titu Bojin.

Şeful ABAB a mai adăugat că sunt probleme pe drumul de legătură dintre Criciova şi Nădrag, în zona localităţii Nădrag, unde se pregătesc atât populaţia, cât şi efective ale ISU Timiş care sunt deja prezente în zonă pentru a interveni imediat, dacă va fi cazul, pentru protejarea obiectivelor din localitate şi a caselor.

Cele mai importante depăşiri ale cotelor de apărare se înregistrează pe râul Saşa, afluent al râului Bega, la staţia hidrometrică Poieni, unde cota este de 112 cm, pe râul Nădrag, afluent al Timişului, la Nădrag, unde cota este de 14 cm şi pe râul Bistra, afluent al Timişului, la staţia hidrometrică Obreja, unde cota este de 226 cm, pe râul Sebeş, afluent al Timişului, la Turnu Ruieni unde cota este 334, pe râul Rusca, afluent al Bistrei, la Voislova 238.

Specialiştii ABAB monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă, iar formaţiile de lucru, cât şi formaţia de intervenţie sunt pregătite să intervină în cazul în care situaţia o impune.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă