Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Timiş: Protest împotriva ministrului Justiţiei la bilanţul Curţii de Apel

Timiş: Protest împotriva ministrului Justiţiei la bilanţul Curţii de Apel

Un grup de aproximativ zece persoane au protestat, luni, la bilanţul Curţii de Apel Timişoara, împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, manifestanţii având un steag tricolor şi un banner cu un mesaj adresat membrului guvernului.

Rl online 0 comentarii

Protestul a avut loc în faţa sediului Universităţii de Vest din Timişoara, demonstranţii cerând abrogarea OUG 7/2019.

"Pentru toate cuvintele sale şi pentru tot ceea ce vorbeşte la Bucureşti, noi îl aşteptăm pe Tudorel Toader cu o tavă cu rahat turcesc. (...) Îi spunem că nu suntem de acord cu ceea ce a făcut în aceşti doi ani pentru justiţie şi apărarea statului de drept şi vrem o calea europeană, nu o întoarcere spre comunism, spre Est. Toate legile pe care le dă sunt în apărarea infractorilor şi nu este corect. Cetăţeanul trebuie să se simtă în siguranţă. Sunt multe victime ale recursului compensatoriu, pentru care întrebăm 'cine răspunde?'. Trebuie să facă legi care să respecte legislaţia europeană, înţelegerile cu organismele internaţionale europene. Ne dorim o ţară europeană. Să-şi ia mâinile de pe Justiţie. 'Abrogaţi şi plecaţi', este mesajul pe i-l transmitem", a declarat Eunicia Someşan, una dintre protestatare.

La prezentarea raportului de activitate al instanţelor din jurisdicţia Curţii de Apel Timişoara pe anul 2018 au participat judecători, procurori şi avocaţi.

Magistraţii au subliniat necesitatea şi importanţa realizării unui sistem judiciar independent, imparţial, credibil şi eficient care "reprezintă o condiţie necesară pentru supremaţia legii şi a principilor statului de drept".

Comentarii

loading...