Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Timmermans, despre reacția față de situația din România

Timmermans, despre reacția față de situația din România

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a respins comentariile lui Manfred Weber, liderul grupului PPE, potrivit cărora ar da dovadă de mai multă indulgenţă faţă de România, în reacţia sa la încălcări ale statului de drept.

Rl online 0 comentarii

"Da, o să înceapă campania electorală dar, dacă ne oprim puţin şi ne uităm la ce am făcut eu şi ce a făcut Comisia Europeană în ultimii cinci ani, cred că se poate spune că, politic vorbind, am fost neutri, adică am analizat probleme legate de statul de drept şi am reacţionat în mod proporţional la problemele pe care le constatăm în statele membre atunci când există probleme. Cred că acelaşi lucru este valabil şi pentru România în aceeaşi măsură ca şi pentru alte ţări", a declarat Timmermans, răspunzând unei întrebări din partea unui jurnalist.

"Eu înţeleg foarte bine stânjeneala domnului Weber după toate discuţiile privind Ungaria, însă în ceea ce mă priveşte pe mine şi Comisia Europeană ştiu foarte bine care este situaţia şi în Polonia, şi în Ungaria, şi în România şi în alte ţări şi nu cred că am făcut alegeri pe baza opiniilor politice. De altfel mi-ar fi greu să conving colegiul să meargă pe un raţionament dintr-o prismă politică, în legătură cu un anumit articol. Toate deciziile pe care le-am luat sunt decizii ale colegiului", a dat asigurări Frans Timmermans, citat de Agerpres.

Partidul la putere în Ungaria, Fidesz, a fost suspendat pe 20 martie din formaţiunea paneuropeană de centru-dreapta Partidul Popular European (PPE) pe termen nelimitat.

Decizia, adoptată în urma unui vot al delegaţilor din partidele membre PPE reuniţi la Bruxelles, a fost luată după mai multe apeluri ca partidul premierului ungar Viktor Orban să fie supus unor măsuri disciplinare pentru încălcarea principiilor statului de drept.

"Suspendarea presupune: nu poate participa la nicio reuniune a partidului; nu are drept de vot; nu are drept de a propune candidaţi pentru posturi", a precizat Joseph Daul, liderul PPE, într-o postare pe Twitter.

Comentarii

loading...