4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiTineri împotmoliţi cu maşina în zăpadă în Pasul Rotunda

Tineri împotmoliţi cu maşina în zăpadă în Pasul Rotunda

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud, cei doi tineri, o fată şi un băiat, în vârstă de 21, respectiv 24 de ani, au susţinut că nu ştiau că această porţiune din DN 17D, care nu este asfaltată, este închisă pe timpul iernii. Ei s-au ghidat după GPS, care le-a sugerat că Pasul Rotunda ar fi drumul cel mai scurt pre casă, dar au rămas împotmoliţi în zăpadă în zona Corbu, la aproximativ 9 kilometri de localitatea Valea Mare.

În încercarea de a ieşi de pe drumul acoperit cu un strat consistent de zăpadă, şoferul a spart rezervorul maşinii, nemaiputând înainta.

Cei doi tineri au sunat la 112 şi au cerut ajutor, în zonă ajungând un echipaj al jandarmilor montani, care la rândul lor au apelat a la o firmă din apropiere pentru a face rost de un utilaj forestier, necesar pentru tractarea maşinii. În cele din urmă, autoturismul avariat a fost dus la un service auto.

Pe drumul de întoarcere, jandarmii au întâlnit şi un autoturism cu numere de Italia care ar fi vrut să parcurgă acelaşi traseu închis din Pasul Rotunda, ocupanţii autoturismului fiind sfătuiţi să aleagă altă rută.

Jandarmii avertizează că zona Munţilor Rodnei se află în această perioadă sub avertizare cod galben de ninsori şi viscol, iar condiţiile meteo sunt nefavorabile, fiind semnalate ninsori viscolite şi un strat de zăpadă deja depus de aproximativ jumătate de metru.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă