13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiToamna se numără comenzile: restaurantele în spații închise pot fi redeschise de...

Toamna se numără comenzile: restaurantele în spații închise pot fi redeschise de la 1 septembrie

Miercuri este ziua decisivă în privința datei redeschiderii restaurantelor din spațiile închise. După întrunirea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), unde pe ordinea de zi este și discuția privind unitățile de alimentație publică din interiorul clădirilor, premierul Ludovic Orban se va întâlni cu reprezentanții industriei HoReCa, autori ai unui protest săptămâna trecută, cel mai probabil pentru a pune la punct ultimele detalii.

„Vom avea o întâlnire cu reprezentaţii industriei ospitalităţii care a fost solicitată de cele patru organizaţii din domeniu. Vom ţine cont de punctul lor de vedere, astfel încât să poată fie permisă reluarea activităţii în spaţii închise de tip restaurant.”, a anunțat astăzi premierul Ludovic Orban.

Anterior, acesta declarase că așteaptă ca specialiștii să-și spună părerea dacă este sau nu oportună măsura redeschiderii restaurantelor în contextul venirii toamnei și a imposibilității servirii micului dejun de către hotelieri pe terasele deschise.

„Va trebui să luăm o decizie pentru că se va termina sezonul estival, perioada în care oamenii pot să stea pe terase şi odată cu scăderea temperaturii, de exemplu la munte sunt hoteluri unde e foarte greu să serveşti micul dejun în aer liber, e o temperatură scăzută. A fost o discuţie la nivelul specialiştilor și există deja o propunere formulată. Vom avea o discuţie în CNSU despre reluarea activităţii în anumite spaţii închise, în teatre, cinematografe dar și în restaurante în spaţii închise. Nu pot să vă spun care va fi decizia finală.”, a precizat Ludovic Orban.

Cel mai probabil, în primă fază se poate opta pentru redeschiderea restaurantelor din spațiile închise doar în anumite zone ale țării, acolo unde numărul de noi îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este foarte mic, după cum propun unii dintre specialiștii în epidemiologie.

Cele mai citite

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...
Ultima oră
Pe aceeași temă