15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiTobele africane de pe plaja terapeutică din Mamaia au fost furate

Tobele africane de pe plaja terapeutică din Mamaia au fost furate

”Tobele africane au fost FURATE de pe plaja terapeutică. Dacă auzi sau vezi persoane dubioase ce încearcă să vândă acest tip de tobe vă rog sunaţi direct la Poliţia Mamaia. Dacă există martori ce pot da detalii despre persoane ce au fost văzute în seara/noaptea de 27/28 august în staţiunea Mamaia cărând aceste tobe africane, vă rugăm să anunţe Poliţia Mamaia”, scrie pe Facebook realizatorul proiectului plajei terapeutice, psihologul Adrian Gemănaru.

Acesta arată că duminică seara a câştigat premiul pentru “Plaja cea mai frumoasă de pe litoralul românesc în 2018”, iar în seara următoare persoane necunoscute au spart uşa magaziei în care erau păstrate bunurile pentru atelierele de pe timpul zilei şi au furat o parte din tobele africane.

”Este pentru prima dată când sunt victima unui furt, mai trist că acest furt are loc într-un loc destinat persoanelor ce ar trebui protejate”, mai scrie Adrian Gemănaru.

Plaja terapeutică pentru toate categoriile de persoane cu dizabilităţi a fost inaugurată în iulie la Mamaia, pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi. Între principalele atracţii ce pot fi descoperite pe plaja terapeutică se numără zona aromelor, pădurea de bambus – reprezentată de un instrument muzical gigant, curcubeul – format din perdele colorate din texturi diferite ce sunt dispuse în zona de stimulare tactilă, pictura pe sticlă şi un atelier de olărit.

Pe plajă a fost instalat şi un cort „spiritual”, unde pot fi auzite tobele africane, din cadrul atelierului de terapie prin muzică. Pentru relaxarea turiştilor în prima parte a sectorului de plajă a fost amenajată o adevărată grădină, cu plante specifice zonei de nisip şi plajă, iar cei dornici să pătrundă în interiorul acesteia se pot bucura de o alee senzorială unde pot întâlni texturi diferite: scoarţă de copac, marmură, rumeguş, felii de lemn, cărămizi, etc.

Cele mai citite

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...
Ultima oră
Pe aceeași temă