Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Toennies vrea bani de la stat pentru muncitorii români

Toennies vrea bani de la stat pentru muncitorii români

Compania germană de procesare a cărnii în care lucrează mii de români solicită sprijin guvernamental pentru plata muncitorilor aflați în carantină.

Petronel Tudor 0 comentarii

Circa 4.000 de români, dintre care aproape 1.000 infectați cu Covid-19, lucrează în abatoarele companiei Toennies situate în orașul Guetersloch din vestul Germaniei. Alături de ei, în carantina instituită pentru întreaga zonă au intrat circa 600.000 oameni obligați să rămână pentru 14 zile în izolare.

Compania de procesare a cărnii care are venituri anuale de circa 7 miliarde euro a solicitat sprijinul oficialilor de la Berlin pentru a plăti muncitorii neinfectați dar care nu pot lucra pentru că sunt în carantină, transmite Reuters. Solicitarea vine ca urmare a faptului că legea germană referitoare la prevenirea bolilor infecțioase, cum este cazul Covid-19, permite firmelor să primească sprijin financiar de la stat dacă muncitorii nu au cum să ajungă la muncă din cauză că sunt obligați să stea în izolare la domiciliu ori în carantină.

”Nu am prea mult simpatie pentru asta. După ce o întreagă regiune a fost nevoită să fie izolată, acest lucru nu va contribui la reducerea iritării publice.”, a declarat ministrul Agriculturii, Julia Kloeckner, publicaţiei Bild am Sonntag, ca reacție la solicitarea companiei Toennies. În aceeași notă a luat atitudine și Karl-Josef Laumann, ministrul Muncii din landul unde se află abatorul: ”Dacă aş fi în situţia dl. Toennies şi a partenerilor săi de afaceri, m-aş gândi foarte bine la ce aşteptări ar trebui să mai aibă de oamenii din Renania de Nord Westfalia.”

Comentarii

loading...