10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiTomac: Românii trebuie să iasă la referendum, să voteze ”da”

Tomac: Românii trebuie să iasă la referendum, să voteze ”da”

La rândul său, Traian Băsescu spune că de referendum depinde „cum va fi etichetat poporul român” şi că va fi „un dezastru” pentru imaginea românilor „dacă se ratează referendumul”.

„Românii trebuie să iasă la referendum, să voteze da. Eu cred că acest referendum nu este despre pentru sau împotriva lui Iohannis, este o temă extrem de sensibilă cu consecinţe pe termen mediu şi lung. Din punctul meu d evedere este un test pentru noi dacă înţelegem ce înseamnă una dintre valorile fundamentale ale Uniunii, pentru că Uniunea s-a creat pentru a promova libertatea democraţia şi statul de drept şi mie îmi pare rău că nu se discută mult şi despre acest subiect. Vom invita toţi susţinătorii noştri să voteze pentru”, a afirmat Eugen Tomac.

La rândul său, fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că, în opinia sa, „riscul ratării referendumului este mare pentru că PSD-ul va cere electoratului lui să nu voteze sau să anuleze buletinele pentru referendum”.

”Îndemn pe toţi românii să meargă să voteze. Problema nu e atât a lui Iohannis, problema este cum va fi etichetat poporul român..Se va spune vrea o justiţie independentă, stat de drept sau nu? Iar răspunsul va sta la referendum”, a spus Băsescu.

Acesta a apreciat că va fi „un dezastru din punct de vedere al imaginii românilor, nu a lui Iohannis, dacă se ratează referendumul pentru că vor spune  nu-i interesează anticorupţia, statul de drept (…) deci riscu-i mare”.

Cele mai citite

CNAIR începe proiectarea și execuția autostrăzii Alternativa Techirghiol

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a trimis marţi, 23 aprilie, la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), documentaţia de atribuire a...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

SUA sunt gata să ofere un pachet de ajutor militar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina

Statele Unite(SUA) pregătesc un pachet de ajutor militar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina, primul care va proveni din proiectul de lege Ucraina-Israel,...
Ultima oră
Pe aceeași temă