19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiTotul despre combaterea rozatoarelor

Totul despre combaterea rozatoarelor

Cu cât ne apropiem mai mult de sezonul rece, cu atât apar mai multe probleme cu dăunătorii. Practic, toamna reprezintă sezonul în care populația de dăunători este în creștere continuă și totodată caută adăpost pentru perioada sezonului rece. Condițiile climatice îi determină pe aceștia să se apropie cât mai mult de locuințele noastre, ceea ce nu este deloc plăcut.

Odată cu scăderea temperaturilor, rozătoarele sunt determinate să-și caute un mediu cât mai prietenos. Ne referim în primul rând la o temperatură care să le permită supraviețuirea fără a avea nevoie de hibernare. Iar casele noastre reprezintă soluția ideală în acest sens.

Șoarecii sunt cei care decid să emigreze de pe câmpuri, din curți și grădini, către casele oamenilor. Iar lupta de combatere a rozătoarelor se dovedește a fi, într-adevăr, foarte dificilă. De aceea, am decis să facem un articol despre combaterea rozătoarelor.

Îți prezentăm câteva metode foarte eficiente prin care poți scăpa de toate bătăile de cap care apar atunci când casa îți este invadată de rozătoare.

Cum să previi prezența rozătoarelor?
Este mult mai simplu și mai ieftin să previi, decât să tratezi. Iar acest lucru este complet valabil și atunci când vine vorba despre combaterea rozătoarelor.

Unul dintre primii pași pe care ar trebui să îl faci atunci când îți dorești să scapi de grija rozătoarelor, este să instalezi un aparat impotriva soarecilor cu ajutorul căruia combaterea șoarecilor este mai simplă ca niciodată. Eficiența este, de asemenea, la un nivel foarte înalt. Iar tot ce trebuie să faci este să lași aparatul în priza. Apoi, prin ultrasunetele emise, rozătoarele vor fi ținute la distanță de locuința ta.

Este un mod comod, ieftin dar și cu un randament foarte bun de combatere a rozătoarelor. De aceea merită încercat.

Apoi, trebuie să fii mereu atent la detalii. Cu cât prezența șoarecilor este detectată mai devreme, cu atât îți va fi mai ușor să scapi de ei. De cele mai multe ori, șoarecii sunt atrași de bucătărie, deoarece acolo găsesc hrana de care au nevoie pentru a supraviețui. Dacă apar excremente sau diferite obiecte roase, este foarte probabil ca șoarecii să fi intrat în casa ta.

Inspectează foarte bine și pereții casei. Iar dacă descoperi găuri sau crăpături, atunci ar trebui să le astupi pentru a preveni astfel prezența șoarecilor. De obicei, șoarecii se pot strecura cu ușurință prin locuri foarte strâmte, iar de aceea nu ar trebui să ignori nici măcar o mică fisură.

Ordinea și curățenia sunt, de asemenea, foarte importante pentru a ține șoarecii departe. Atât grădina cât și locuința ar trebui să fie mereu curate lună astfel încât șoarecii să nu aibă parte de un mediu favorabil traiului. Șoarecii nu mănâncă foarte mult, ci mai degrabă strică decât consumă, așa că doar câteva firmituri ar putea fi suficiente pentru alimentația unui șoarece.

Combaterea rozătoarelor – cum se face?
Așa cum spuneam și mai sus, cea mai bună metodă prin care poți scăpa de șoareci este să folosești un aparat împotriva șoarecilor. Acesta folosește ultrasunetele care acționează direct la sistemul nervos al rozătoarelor, determinându-le astfel să părăsească zona protejată.

Dar, mai există și alte metode tradiționale pe care le poți folosi pentru a scăpa de rozătoare. Inamicul numărul unu al șoarecilor, pisica, poate fi o soluție bună. De asemenea, în comerț vei găsi multe soluții anti șoareci, așa cum sunt capcanele mecanice sau capcanele cu lipici.

Există chiar și soluții repelente pe care le poți folosi împotriva rozătoarelor.

Toate acestea nu au însă o eficiență la fel de ridicată precum aparatele cu ultrasunete. Iar dacă vei pune în practică toate aceste sfaturi, vei reuși cu siguranță să îți protejezi foarte eficient casa de rozătoare.

Cele mai citite

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă