Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trafic greu la frontiere: 95.000 de persoane au intrat sau au ieșit din țară în ultimele 24 de ore

Trafic greu la frontiere: 95.000 de persoane au intrat sau au ieșit din țară în ultimele 24 de ore

Cea mai mare aglomeraţie a fost la frontiera cu Ungaria, la cele 11 puncte de trecere fiind înregistrate peste 40.000 de persoane şi 19.700 de mijloace de transport.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Peste 95.000 de persoane au tranzitat frontiera în ultimele 24 de ore, autorităţile recomandând utilizarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, pentru evitarea aglomerării unora dintre ele.

"Prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 95.900 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 36.300 mijloace de transport (dintre care 13.200 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 49.300 persoane cu 18.100 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 46.600 persoane cu 18.200 mijloace de transport", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Cea mai mare aglomeraţie a fost la frontiera cu Ungaria. La cele 11 puncte de trecere au fost înregistrate peste 40.000 de persoane şi 19.700 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 19.400 de persoane cu 10.400 mijloace de transport.

"Poliţia de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea", se mai menţionează în comunicat.

În zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat 50 de fapte ilegale (18 infracţiuni şi 32 contravenţii), săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate ce urmau a fi introduse ilegal în ţară, care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 567.600 de lei.

De asemenea, nu s-a permis intrarea în ţară a 56 cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi nu s-a permis ieşirea a 19 cetăţeni români, din diferite motive legale.

Comentarii

loading...