13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiTragedie într-un naufragiu în largul Libiei. Câți oameni au murit

Tragedie într-un naufragiu în largul Libiei. Câți oameni au murit

„Cel puţin 57 de migranţi s-au înecat astăzi într-un naufragiu în largul Khoms”, a anunțat OIM. Oraşul Khoms este situat la 120 de kilometri de Tripoli, pe coasta de vest a Libiei.

„Supravieţuitorii care au vorbit cu personalul nostru au declarat că 20 de femei şi doi copii se numără printre cei care şi-au pierdut viaţa”, au mai spus reprezentanții OIM pe contul de Twitter. Aceștia au vorbit despre „o altă tragedie” pe această „rută periculoasă”.

În imaginile prezentate de organizație se văd echipe de salvare care distribuie apă şi alimente supravieţuitorilor, care par a fi din țări africane.

Potrivit OIM, numărul migranţilor care au murit pe mare încercând să ajungă în Europa s-a dublat anul acesta. Numai în Marea Mediterană, aproape 900 de persoane au murit.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...
Ultima oră
Pe aceeași temă