5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiTraian Băsescu: Pandemia este scăpată de sub control

Traian Băsescu: Pandemia este scăpată de sub control

Pandemia esta scăpată de sub control, este concluzia la care a ajuns Traian Băsescu. El consideră că s-a greșit fundamental când oamenii au fost ținuți două săptămâni în carantină în hoteluri și au fost lăsați să plece fără vreo investigație medicală, dând astfel posibilitatea ca oameni infectați dar asimptomatici să se miște apoi fără restricții în public.

”Au vrut (n.red. Autoritățile) să ascundă prostia pe care au făcut-o cu carantina. Ei au înţeles carantina că iei omul şi îl închizi 14 zile într-un hotel. Ceea ce e o greşeală fundamentală. Oamenii care vin din zone suspecte de infecţie se bagă imediat în carantină, dar odată cu intrarea în carantină îi faci analizele şi a doua zi îi spui, «Domnu, eşti negativ, mergi acasă». Ei l-au ţinut 14 zile şi pe urmă i-au spus, «Mergeţi acasă», fără ca măcar să le facă analize după 14 zile. Cred că a fost o neînţelegere profundă a ceea ce înseamnă carantină. În loc să aplice carantina civilizat, au aplicat-o într-un mod absolut inexplicabil şi total ineficient”, a precizat Traian Băsescu la Digi24.

Fostul președinte al României a mai spus că nu a existat niciun moment vid legislativ în ceea ce privește măsurile de carantină și izolare pentru persoanele infectate cu Covid-19.

”Pandemia este scăpată de sub control. Degeaba încearcă şi domnul ministru al Sănătăţii şi Raed Arafat să ne dea impresia că sunt stăpâni pe situaţie, nu sunt. Au scăpat-o de sub control pentru că le-a plăcut să spună că au un vid legislativ, ceea ce este o mare minciună, nu au avut nicio clipă un vid legislativ, au avut Regulamentul sanitar internaţional care vizează exact răspândirea bolilor cu transmisie directă a pandemiilor, a epidemiilor, Regulament pe care România l-a semnat din 2005.”, a adăugat Băsescu.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă