Treceri de pietoni cu mesaje de atenţionare a pietonilor în Galați

Treceri de pietoni cu mesaje de atenţionare a pietonilor în Galați

O asociaţie civică din Galaţi, alarmată de numărul mare de accidente petrecute pe trecerile de pietoni, a avut o iniţiativă inedită vopsind între dungile marcajului pietonal mesaje care comunică cu pietonii.

Rl online 0 comentarii

Persoanele care trec strada Oţelarilor văd pe carosabil mesajele "uită-te în stânga", "ia-ţi copilul de mână" şi "lasă telefonul". Mesajele au fost scrise pe asfalt, cu vopsea, de membrii asociaţiei Prieteni pentru Galaţi, iniţiatorii acţiunii dorind ca trecerile de pietoni să comunice cu gălăţenii şi astfel să fie evitate accidentele rutiere.

"Ne-am gândit că dacă trecerile pentru pietoni ar vorbi cu noi, ne-am împrieteni mai mult cu ele şi le-am folosi mai des şi mai corect. Aşa că am transformat majoritatea trecerilor de pietoni de pe Bulevardul Oţelarilor în treceri care comunică cu pietonii în stilul unui părinte grijuliu. Cunoşti o zonă unde crezi că acţiunea noastră ar ajuta cu prioritate? Lasă-ne un comentariu şi vom ţine cont. Acesta a fost doar începutul! Ţine aproape ca să afli unde şi când desfăşurăm următoarea pe...trecere! P ână atunci 'uită-te în stânga', 'ia-ţi copilul de mână' şi 'lasă telefonul' atunci când traversezi strada', au scris, pe Facebook, reprezentanţii Asociaţiei Prieteni pentru Galaţi.

Acţiunea va continua, reprezentanţii asociaţiei intenţionând să monteze astfel de mesaje în tot oraşul, iniţiativa având acordul Poliţiei Rutiere şi Comisiei de Siguranţă în Trafic a Primăriei Galaţi.

Potrivit statisticilor, aproximativ 30% dintre accidentele rutiere mortale din municipiul Galaţi s-au produs din vina pietonilor

Comentarii

loading...