23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiTrei fetițe la un pas de o nouă tragedie după cazul de...

Trei fetițe la un pas de o nouă tragedie după cazul de săptămâna trecută de la Ungra, Brașov

Potrivit Dianei Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași, incidentul a avut loc la Jigoreni, unde trei copii s-au intoxicat cu o soluție de spălat pe cap.

Este vorba de trei fete, cu vârste de 6, 8 șii 11 ani, care s-au intoxicat cu o substanță ce conține cipermetrină, care poate da convulsii.

Fetele au fost preluate de un echipaj de transport victime multiple și vor fi transportate la Pediatrie, în Iași.

„Copiii au fost găsiți conștienți, substanța respectivă este o substanță toxică, cu potențial de a dezvolta convulsii atunci când ea ajunge în circulație. A fost indicată spălarea părului de către părinți cu apă din abundență, lucru care s-a întâmplat până la ajungerea echipajelor. A început evaluarea copiilor și tratamentul cu fluide, de asemenea s-a făcut spălătură oculară cu ser fiziologic. Copiii sunt stabili hemodinamic, îi aducem la Spitalul de Pediatrie”, a declarat Diana Cimpoeșu.

Ea speră că evoluția copiilor va fi favorabilă, dar spune că este nevoie de tratament și de monitorizare.

În urmă cu o săptămână, alți trei copii din comuna Ungra, județul Brașov, au fost intoxicați cu tomoxan, un antiparazitar folosit la animale, după ce au fost spălate pe păr. Este vorba de trei fete de 7, 8 și 9 ani, care au murit.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă