12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiTrei imigranți din Africa au terorizat pasagerii trenului Timișoara - Baia Mare

Trei imigranți din Africa au terorizat pasagerii trenului Timișoara – Baia Mare

Potrivit site-ului www.buletindecarei.ro, trei cetățeni ai Libiei ajunși pe teritoriul României au încercat să jefuiască persoanele care călătoreau cu trenul de la Timișoara la Baia Mare.

Incidentul a pornit după ce aceste trei persoane au fost găsite de polițiștii de frontieră în localitatea Valea lui Mihai (județul Bihor) și au fost urcate de agenți în trenul care mergea spre Baia Mare.

“În data de 11.01.2020, în jurul orei 16.45, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai poliţiştii de frontieră aflaţi în misiune pe comunicaţia Valea lui Mihai – Satu Mare au observat în apropierea unui magazin de la intrarea în localitate trei cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Colegii mei au efectuat verificări pentru a le stabili identitatea, în urma cărora au constatat că persoanele în cauză sunt cetăţeni libieni în vârstă de 16 şi 17 ani, posesori ai unor documente temporare emise de autorităţile române pentru solicitanţii de azil. De asemenea, s-a mai stabilit faptul că aceștia figurează ca fiind înregistrați la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Șomcuța Mare – jud. Maramureș”, a precizat comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea.

“Având în vedere că persoanele nu îşi justificau prezenţa în localitate, au fost scoase din zonă şi îndrumate spre centrul regional de cazare, fiind urcate în trenul care avea ca destinaţia Baia Mare. Facem precizarea ca persoanele respective nu necesitau escortă, întrucât acestea beneficiau de regim deschis şi nu aveau limitat dreptul de a se deplasa liber pe teritoriul ţării”, a susținut purtătoarea de cuvânt a ITPF Oradea.

După ce au ajuns în tren, cei trei tineri libieni au încercat să fure din bagajele călătorilor și să-l jefuiască chiar pe șeful de tren.

„Pur și simplu se plimbau printre noi, parcă erau la supermarket în fața rafturilor și nu știau ce să aleagă, eram ca și o marfă pe raft pentru ei, așa încercau pe toată lumea să vadă de la cine pot fura. Noroc cu controlorii că nu i-au scăpat din ochi o clipă și s-au făcut scut între ei și pasageri, ca să nu fure imigranții bunurile pasagerilor”, a mărturisit un cetățean din Satu Mare, citat de site-ul obiectiv-sm.ro.

În final, șeful de tren a anunțat Poliția, iar cei trei infractori originari din Africa au fost preluați de polițiștii din gara Carei. Potrivit unor informații neoficiale, cei trei infractori ar fi putut fi sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă