7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiTrei pacienți cu COVID-19 au murit la ATI Babeș din cauza unei...

Trei pacienți cu COVID-19 au murit la ATI Babeș din cauza unei defecțiuni la instalația de oxigen

„Ministerul Sănătăţii a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, că trei pacienţi şi-au pierdut viaţa la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaţionalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutul Naţional ‘Victor Babeş’ (PMB/ASSMB)”, a transmis ministerul.

Cinci pacienţi au fost transferaţi rapid: unul într-o altă secţie din Spitalul “Victor Babeş” şi patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni” şi Spitalul Floreasca, a precizat MS.

„Ministrul Sănătăţii a fost la faţa locului şi s-a informat despre starea pacienţilor şi asupra cauzelor incidentului”, se arată în comunicat.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri a anunţat luni că, sub coordonarea unităţii de Parchet competente teritorial, a declanşat cercetări cu privire la decesul celor trei pacienţi de la Unitatea mobilă de Terapie intensivă operată tehnic de Institutul “Victor Babeş”.

Și primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a reacționat și a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu ceea ce s-a întâmplat la Spitalul “Victor Babeş”.

„În această seară, din nefericire, au decedat în condiţii neclare trei pacienţi de la Spitalul “Victor Babeş” din Capitală. E o tragedie, un moment dramatic, în care vieţi omeneşti au fost pierdute. Prezint condoleanţe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi astăzi”, a scris primarul Capitalei, luni seara, pe pagina sa de Facebook.

El spune că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu această situaţie, “fiindcă vinovaţii trebuie identificaţi şi pedepsiţi”.

„Am solicitat colaborarea deplină a personalului acestui spital în cadrul cercetărilor care vor avea loc”, precizează Nicuşor Dan. 

Cele mai citite

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...
Ultima oră
Pe aceeași temă