9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiTrump s-a săturat de cenzură. Ce giganți media dă în judecată fostul...

Trump s-a săturat de cenzură. Ce giganți media dă în judecată fostul președinte

Procesul îi vizează și pe directorii executivi ai celor trei companii.

Conturile de social media ale lui Trump au fost suspendate în ianuarie, după asaltul susținătorilor săi asupra Capitoliului.

Miercuri, Trump a numit procesul „o dezvoltare foarte frumoasă pentru libertatea noastră de exprimare”.

Într-o conferință de presă Trump a criticat companiile de social media, dar și pe democrați, pe care i-a acuzat că susțin dezinformarea.

Procesul solicită o hotărâre judecătorească care să pună capăt presupusei cenzuri.

În același timp, miercuri, aliații republicani ai lui Trump din Congres au lansat un document care descrie planul lor „de a prelua Big Tech”.

Agenda solicită măsuri antitrust pentru divizarea companiilor și o revizuire a unei legi cunoscută sub numele de Secțiunea 230.

Secțiunea 230, pe care Trump a încercat să o abroge în calitate de președinte, nu face responsabile companii precum Facebook și Twitter de conținutul pe care utilizatorii îl postează, oferindu-le mai degrabă statutul de „platformă” decât cel de „editor”.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă