15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiTrupa canadiană Monster Truck va deschide concertul Deep Purple de la Cluj-Napoca

Trupa canadiană Monster Truck va deschide concertul Deep Purple de la Cluj-Napoca

Formaţia a fost înfiinţată în 2009, în Hamilton, Ontario, de membrii unora dintre cele mai populare trupe locale. Chitaristul Jeremy Widerman si toboşarul Steve Kiely cântau la Reason, în timp ce Brandon Bliss (clape) colabora cu Saint Alvia. Ulterior, cei trei au făcut echipă cu solistul şi basistul Jon Harvey, iar în 2010 Monster Truck a lansat un EP cu patru piese.

Trupa a semnat un contract cu casa de discuri indie Dine Alone Records, care în 2011 le-a distribuit cel de-al doilea EP, „Brown EP”. În 2012, a urmat LP-ul „The Don’t Fuck with the Truck Collection”, precum şi un turneu sold-out în întreaga ţară alături de The Sheepdogs.

Jeremy Widerman, Brandon Bliss şi Steve Kiely au renunţat la celelalte trupe cu care colaborau şi s-au dedicat Monster Truck, în timp ce casa de discuri Dine Alone a ajuns la un acord de distribuţie cu grupul Universal.

În 2013, Monster Truck a lansat primul album, „Furiosity”, ajuns pe locul al 13-lea în topurile canadiene. Grupul a câştigat un premiu Juno la categoria „cea mai bună trupă debutantă” în 2013. După mai multe turnee în Canada, Statele Unite ale Americii şi Europa, Monster Truck a intrat în studio în 2015 pentru a începe să lucreze la al doilea album, intitulat „Sittin ‘Heavy”, lansat în 2016.

În 2017, a concertat la Bucureşti, tot în deschiderea unui concert Deep Purple.

Deep Purple a fost înfiinţată în Hertford, Anglia, în 1968. Între muzicienii care au făcut parte din grup, de-a lungul timpului, se numără Jon Lord (clape), Ritchie Blackmore (chitară, cofondator) şi David Coverdale (voce). Trupa a fost inclusă, în 1975, în Guinness Book of World Records, ca „cea mai zgomotoasă formaţie din lume”. Albumele grupului au fost vândute în peste 120 de milioane de copii în întreaga lume. Între cele mai importante apariţii discografice semnate Deep Purple se numără: „Deep Purple in Rock” (1970), „Fireball” (1971), „Machine Head” (1972), „Burn” (1974), „Stormbringer” (1974) şi „Perfect Strangers” (1984). Formaţia a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2016.

Cel mai recent material de studio lansat este „Infinite” (2017).

Biletele pentru concertul de la Cluj-Napoca sunt disponibile în reţeaua Eventim, la mai multe categorii de preţuri: de la 130 la 400 de lei.

Cele mai citite

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă