Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tulcea: Doi medici din Bucureşti vor fi detaşaţi timp de o lună la Spitalul Judeţean

Tulcea: Doi medici din Bucureşti vor fi detaşaţi timp de o lună la Spitalul Judeţean

Doi medici anestezişti din Bucureşti vor fi detaşaţi, timp de o lună, la Spitalul Judeţean Tulcea şi astfel va fi deblocată activitatea Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă a unităţii medicale.

Rl online 0 comentarii

Spitalul s-a confruntat cu o situaţie dificilă după ce, în urmă cu o lună, a rămas cu doar doi astfel de medici, activitatea desfăşurându-se la nivel de avarie.

Managerul Spitalului Judeţean Tulcea, Tudor Năstăsescu, a anunţat, miercuri, că s-a reuşit deblocarea situaţiei Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul spitalului, prin detaşarea a doi medici din Bucureşti.

"Începând cu data de 3 iunie, vor veni prin detaşare, pe o perioadă de o lună, doi medici din Bucureşti în specialitatea Anestezie şi Terapie Intensivă, pentru a ne susţine desfăşurarea activităţii pe secţie, precum şi a gărzilor. Să sperăm că toate aceste demersuri se vor finaliza prin angajarea pe termen lung a unor medici care să lucreze şi care să locuiască aici, în Tulcea", a declarat managerul Tudor Năstăsescu.

Directorul unităţii medicale declara, în urmă cu o lună, pentru News.ro că situaţia a început să devină dificilă din luna februarie atunci când un medic anestezist s-a îmbolnăvit şi nu a mai putut continua activitatea. Atunci Ministerul Sănătăţii a detaşat aici doi medici timp de o lună. Apoi, după plecarea acestora activitatea secţiei a continuat cu doi anestezişti şi cu fosta lor şefă, acum medic pensionar. În luna aprilie s-a îmbolnăvit şi medicul pensionar şi au rămas doar cei doi anestezişti, iar activitatea spitalului s-a desfăşurat la nivel de avarie.

"Am redus toată activitatea medicală la nivel de spital de câteva săptămâni, focusându-se strict pe urgenţă ca să putem face faţă. Tot ce a fost intervenţie programată s-a programat, tot ce a însemnat cronic. În acest moment lucrăm la nivel de avarie, strict urgenţele majore. Sperăm să găsim unul sau doi anestezişti ca să depăşim momentul”, declara Tudor Năstăsescu, la sfârşitul lunii aprilie.

Comentarii

loading...