Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Turcan: Facem apel la ICCJ şi CCR să acţioneze cu celeritate în cazul dosarelor lui Dragnea

Turcan: Facem apel la ICCJ şi CCR să acţioneze cu celeritate în cazul dosarelor lui Dragnea

PNL face apel la ICCJ şi CCR să acţioneze cu celeritate în cazul dosarelor lui Liviu Dragnea şi a sesizărilor de neconstituţionalitate, la care întreaga opinie publică aşteaptă decizii legale şi legitim, afirmă prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

Rl online 0 comentarii

„Astăzi, la CCR s-a dispus pentru a patra oară amânarea soluţionării sesizării lui Florin Iordache în privinţa completurilor de 3 judecători, iar la ICCJ s-a amânat din nou soluţionarea procesului penal. Indiferent de posibila motivare juridică a acestor tergiversări, este limpede că judecătorii sunt MORAL obligaţi să soluţioneze în cel mai scurt timp procesul penal şi sesizarea de neconstituţionalitate”, susţine Raluca Turcan.

Prim-vicepreşedintele PNL spune că judecătorii sunt obligaţi să soluţioneze cu celeritate aceste cauze, din mai multe motive.

„Una dintre instituţiile cheie ale statului democratic, Camera Deputaţilor, este de doi ani şi jumătate condusă de un cetăţean condamnat penal. România este, din acest punct de vedere, un caz singular în Europa. Perpetuarea acestei situaţii a devenit de neacceptat. Credibilitatea justiţiei este profund afectată în ochii oamenilor, care văd cum, în cazul persoanelor suspuse, judecata se transformă într-un neîntrerupt şir de tergiversări. Amânarea sine die a unor decizii în cazul CCR dă naştere unor suspiciuni de obedienţă politică în cazul acestei instituţii fundamentale. De prea mult timp, agenda publică din România este acaparată, într-un fel sau altul, exclusiv de dosarele lui Dragnea, când priorităţile reale ale societăţii sunt cu totul altele”, afirmă Turcan.

„Sperăm, împreună cu toţi oamenii de bună credinţă din România, că deciziile care vor fi pronunţate de IICJ şi CCR în aceste cauze vor da un semnal de normalitate într-o ţară care pare a fi în curs de a fi stăpânită de către infractori”, încheie Raluca Turcan.

ICCJ amână pentru 27 mai pronunţarea în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în servicium fiind condamnat în primă instanţă la 3 ani şi şase luni de închisoare. DNA a cerut, însă o pedeapsă mai mare, orientată spre medie.

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat, luni, pentru 5 iunie pronunţarea în legătură cu lipsa completurilor de trei judecători specializate în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Tot astăzi este programat la ICCJ termen în dosarul angajărilor fictive la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Liderul PSD a fost condamnat, în primă instanţă, la 3 ani şi 6 luni de închisoare de un complet de trei judecători. Sesizarea Curţii Constituţionale a fost făcută de Florin Iordache, în calitate de preşedinte delegat al Camerei Deputaţilor.

 

Comentarii

loading...